The British Museum

2008.06.21. 11:37

A Múzeumot elsősorban az antik kultúra szerelmeseinek ajánlanám. Az egyiptomi, ókori görög és római tárlatai elképesztően gazdagok.

Csakúgy mint a Louvre-ban, itt is van egy központi rész ahol a fáradt múzeumlátogató kicsit lepihenhet, feltöltődhet - mondjuk kávéval - ami nem igazán jó de legalább koffeintartalmú :).

 

Mi is itt pihengettünk mikor a gyerekek kicsit elfáradtak.

Ezen az utóbbi képen egy darut rejtettünk el. Csongor észrevette és váltig állította, hogy ott van de kis időbe tellett mire mi is észrevettük. Ha figyelmesen nézitek ti is megtaláljátok az üvegkupolán túl :)))

 


Az egyik fő kedvenc, a "Kos a susnyásban"volt. :)

Illetve Édua talált magának egy olyan szarkofágot ami teljesen lenyűgözte és vissza kellett menni oda többször is.

Válogatás a jobban sikerült fotókból (rendszer nélkül):

Egy aprólékosan kidolgozott Ankh az egyiptomi tárlatról.

 

 


Pártus harcos.

Húsvét-szigeteki emberalak.


Kígyó az azték tárlatról


Kétfejű türkíz kígyó az azték tárlatról szintén. (ez csak az egyik feje :))) talán így jól látszik a figura aprólékos kidolgozottsága.

 

A középkori Európa tárlaton volt pár magyarországi lelet is, de sajnos azokról nem születtek jó fényképek. Itt volt egy hölgy egy kis asztalnál és nála lehetett a gyerekeknek nagyítóval végigböngészni egy szép rómaikori tálat és egy apró bronzszobrocskát (gondolom a mását ) Édua nagyon élvezte, Csongor meg pont ennél a résznél bealudt :)))


Mashut a legjobban az un. "Lewis-i sakk-készlet" nyűgözte le. Tényleg csodálatosak ezek az aprólékosan kifaragott kis bábok és mindegyikük különböző, még a kúp alakú gyalogok is eltérőek.

 


 

 

 

Itt található egyébként a híres Rosetti kő is - ennek megfelelően lehet kapni a "shop"-ban Rosetti kő alakú egérpadot, mini Rosetti követ és hátizsákot a háromnyelvű felirattal... :S

(áááá :))))

Sajnos nem tudtam közelebbről megtekinteni, mert mindhárom esetben körbevették különböző ázsiai turistacsoportok.

Majd legközelebb...

Amit még talán még érdemes tudni: a múzeumi étterem eszméletlenül drága sajnos - nem úgy mint a Louvre-ban például ahol el lehet tölteni egy egész napot is, belekalkulálva egy kellemes ebédet. Ez gyerekeseknek fontos információ szerintem. :)

Mivel a belépés ingyenes, így a színes útmutató és a ruhatár fizetős, előbbi 2 font utóbbi pedig 1 font.

Babakocsit itt is be lehet vinni, és közlekedni is lehet vele - csakúgy mint a Louvre-ban -, csak a nagyobb csomagokat kell letenni (kisbőrönd, vagy túrahátizsák) átlaghátizsákkal simán be lehet menni.

A gyereket a nyakadba veheted - nem szólnak érte (egyes múzeumokban a teremőrök szólnak miatta) - de azért szerintem nem biztonságos a sok üvegfelület miatt.

 

 

Szerintem a Múzeum mind a kicsiknek és nagyoknak nagy élmény, bár Édua erősen hiányolta a Jézusos/Szentes képeket - ezért majd legközelebb a Nemzeti Képtárba is elmegyünk. :)

 

Ahol érdemes böngészgetni:

http://www.britishmuseum.org/

 

A gyerekeim toplistája:

Édua:

- a kétfejű kék sárkány (ami kígyó volt),

- a sok sír meg a múmiák (a szarkofágokra gondol),

- a bocifejű istennéni és a cicaszobor (Hathor és Bastet)

 

Csongor:

- az ágyúshajó (ez egy óra volt ami hajót formázott :))

- a bácsi akinek letört a fütyije (khm.. egy Apolló szobor :))) 

- a naaagy oroszlán

(és a daru ami belátszott az üvegtetőn...:S) 

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr945549772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi 2008.06.23. 13:22:01

Szia! Lehet, hogy csak azért, mert nincs gyerekem, de MILYEN daru? :) a British Museum egyébként szerintem is gyönyörű, kevésbé tűnik formálisnak, mint a Louvre. üdv Orsi

58775 2008.06.24. 08:32:03

Szia Orsi! Majd kinagyítom a darut, ebből a szögből látta a gyerek is, nem tudjuk hogy vette észre, de van hozzá szeme. :)

Vagabond 2008.07.01. 11:31:59

Szuperek a képek. Meghoztad a kedvem :)

58775 2008.07.01. 22:21:04

Vagabond Július 24-én nyit: Hadrianus - Birodalom és viszály http://www.britishmuseum.org/whats_on/future_exhibitions/hadrian.aspx :) Majd talán szeptemberben újra "felmegyünk", hogy ezt megnézzük.

58775 2008.07.01. 22:21:36

Orsi, fent van új posztban a daru :)

Daisy 2012.10.27. 17:24:52

This article is great, Joe. LOL Unreal the difeerfnce between the prices today. I have a magazine article that shows not all restaurants and the like are as cruel as the rest. If you and your readers are interested, you may read about some markup difeerfnces at the link provided. Feel free to let me know what you think.
süti beállítások módosítása