Londoni kirándulás

2009.02.25. 12:44

Itt az elmaradt beszámoló. :)

A múlt héten elsősorban azért utaztunk fel a fővárosba, hogy Mashu találkozhasson pár nagyon-nagyon fontos emberrel, ezért korlátozva voltak a lehetőségeink abban, hogy mit nézünk meg. Szerencsére már a vonatozás és metrózás is nagy élmény volt a gyerekeknek, így nem kellett nagyon programokon törni a fejünket, ami jön az jön. :)

Első megállónk egy egyetem volt és míg Mashu tárgyalt én a college étteremében etettem a kicsiket. Nagyon meglepett, hogy eléggé lepukkant volt a környék, már elszoktam itt - lent délen, vidéken - ettől. A vasútállomástól sétálva sok pici koszos, trafikszerű boltot láttunk, az egyetem maga pedig otthonosan elhanyagolt képet mutatott, úgy nézett ki mint egy gimnázium Pesten (az én időmből), találtam pár ajtót aminek a színe is az a fura zöld volt, mint nálunk a suliban.
Az étteremből hatalmas üvegablakok nyíltak egy nagyon hangulatos kis belső udvarra,  szerettem volna még ott üldögélni, de mehetnékjük volt - már a sapkával bábozás sem kötötte le őket - így sétálni indultunk.

Csongor az egyetemi étkezőben, az ablakon túl a hangulatos kis udvar


Megdöbbenve láttam, hogy ki van írva a fűre egy táblára, hogy "a gyep a ... College tulajdona és jogosulatlanul ne használják azok akik nem tartoznak az egyetemhez". Fura volt, mert csak Cambridge-ben tudtam ilyen szabályról, de gondolom a nyiltszini barbecue-zást meg a focibajnokságot büntetik itt nem azt ha két tizenkilós Pupics beszaladgál. Végül nem mentek fel a fűre, mert csodálatos örömet leltek egy kavicságy bizgálgatásában, aztán meg lefoglaltam őket Findusz egyik meséjével.
(Zárójelben megjegyzem, engem az én hites Uram "paranyúlnak" hív, mert ha meglátok valami szabályt kiírva már folyton azon aggódom mikor szegem meg véletlenül és mikor lép hozzám oda a gyepmester/biztonsági őr egy vaskos büntetéssel a kezében. :))

Na mire Mashu végzett jól kiszaladgáltuk magunkat és irány a "Belváros" itt egy galéria kávézójában volt találkozónk egy másik fontos emberrel.
Gondolkodtam milyen múzeumba mehetnék el a gyerkőcökkel a közelben, de egyszerűen ottragadtunk a Wellcome Collectionban. Elég régóta tanulgatunk az emberi testről, beszélgetünk betegségekről és az itt lévő kiállítás pont gyógyszerekről, emberekről, testről szólt.
Egyszercsak odalépett egy lány hozzánk és kérdezte, hány gyereknek kérek "foglalkoztató csomagot"? Csak Éduának kértem, mert nem tudtam KisCsücsköt érdekli-e. Így kapott Édua egy gyönyörű textilzsákot tele mindenféle jóval, volt benne gyurma, vicces álbajusz, foglalkoztatófüzet amiben a kiállítás anyagával kapcsolatban voltak mindenféle szórakoztató feladatok.
Az egyik teremben ki voltak rakva színes ceruzák meg kis kartonlapok, egy szót ki kellett választani a kartonlap hátuljáról, a másik oldalra meg megrajzolni azt, végül pedig ki lehetett tenni a falra. Édua a "pregnancy"-t választotta, anyukát rajzolt babával a hasában, közben KisCsücsök meg boldogan nyomogatta a gombokat amik egy átlátszó emberi test modellen különböző szerveket jeleztek és mondogatta: - Ez most a vesze, az meg a jépe... (azaz vese és lép:))


A maradék időt városnézésre használtuk fel. A Covent Gardenbe vezető metrókijárat ismét a már régebben említett liftes megoldással működött. Bezsúfolódtunk egy hatalmas személyliftbe, én meg kérdezgettem Éduát, hogy felvegyem-e, kap-e ott lent levegőt. Jól volt, de főleg azért, mert a mellette álló srác kicsit arrébb húzódott mikor meglátta, hogy ott egy kicsi, hogy ne nyomja össze. Meg is jegyeztem:
- Nézd milyen aranyos ez a bácsi, vigyáz rád, hogy legyen helyed.
Erre megszólal egy hang magyarul: - Bácsi, bácsi.. huszonhárom éves vagyok csak. :)

Hát akkorát nevettem, elnézést kértem tőle és mondtam, hogy a kicsinek mindenki bácsi még. :)
Nagyon aranyos volt, utána mosolyogtam egy csomó ideig, annyira kellemes meglepetés volt a találkozás.


Éttermek, kávézók, piac, utcai mutatványosok. Mediterrán hangulat kissé borongós éghajlat alatt. :)

 

Covent Gardenben egy nagyon vicces utcai mutatványos előadását néztük végig a földrekuporodva, fantasztikus az a hely, csodálatos az atmoszféra. A srác egyébként amelett, hogy zsonglőr/bűvész volt, még vicces elemeket is belevitt az előadásba. Kevés trükköt adott elő, de szórakoztatóan (és jó hosszan:))

Magas széken egy hengeren egyensúlyozva késekkel játszik

 

Ez pedig egy tipikus vaslánccal körbekötözős-kiszabadulós trükk, hatásos előadásmóddal körítve

 

Végül a Trafalgar térre sétáltunk, mert Éduának ígértük, hogy fotózkodhat Aslan-nal (nagy kedvence a Narnia krónika és most minden fiúoroszlán Aslan neki. :))



Édua és Aslan (azért ilyen keskeny a kép, mert rengeteg srác lógott le jobbra-balra az oroszlánokról, levágtam most őket)

 

Szép volt, jó volt de rengeteg ember van mindenfelé, ehhez nehéz hozzászokni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr455549894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

58775 2009.02.25. 12:56:32

Pár kép készült, majd azokat később tudom csak betenni. Most sajna mennem kell. Szép napot nektek!

tloszk 2009.02.25. 16:13:09

Szia, remélem a gyerekek jól vannak és kapargatás nélkül megúszták a kiütéseket... Szeretnék érdeklődni a jo. sávban látható kis ikonodról (kék emberke) nekem tetszik és egy kicsit belemásztam de nem értem... segítenél?

magenta 2009.02.25. 16:24:31

Pesti lányként nem bírod a tömeget? :))) Jó ezeknek a gyerekeknek, hogy ilyen világjárók vagytok.

58775 2009.02.25. 16:26:23

Szia Tloszk :) Arra gondolsz ami a pillanatnyi látogatottságot jelzi? Ha rákattintasz belejutsz a blogom statisztikájába, ma csináltam magamnak, szóval az utolsó 24 órát látod csak rajta. Ha te is szeretnél a honlapodra csinálni egyet, akkor ez a link kell neked: http://whos.amung.us/colorwheel/ Itt csinálhatsz sajátot, saját színekkel. Ha kész vagy, a végére betesz egy html kódot amit a blogod sablonjába kell beilleszteni. Segítettem valamit? Ha kell még segítség szólj csak :)

58775 2009.02.25. 16:29:38

Magenta hát az úgy van, hogy megkérdezték egyszer Mashutól, hogy tetszik neki London, erre ő azt felelte: - Hát eddig azt hittem nagyvárosban nőttem fel, de most már át kell gondolnom ezt. Szóval akkkkkkora a nyüzsi, mint a karácsonyi vásárban a Vörösmarty téren december 23-án... :)))

Ziebi 2009.02.25. 19:45:33

Egyszer akkor is megnézem...de a tömeg továbbra sem tetszik... :)

magenta 2009.02.25. 21:15:41

Akkor már értem... Azt én is utálom.

tzs 2009.02.26. 00:12:43

Egy hónapja jártam én is ezeken a helyeken, és hát a tömeg, az megszokhatatlan volt, teljesen le is zsibbasztott minket a nap végére, pedig én is pesti belvárosi lány lennék (kezdem érteni azokat, akik Pestre költöznek fel kisebb településről, és panaszkodnak a tömegre. Pedig hát Londonhoz képet az smafu.) Az az egy mázlink volt, hogy azon a szombaton, amikor kint voltunk, nagy tüntetés volt - Free Gaza - , emiatt le volt zárva az egész belváros, és lehetett gyalogolni az úttesten is, így kicsit eloszlott a tömeg, és nem jöttek nekünk mp-ként.

58775 2009.02.26. 09:17:59

Ziebi nekünk is megnyugvás volt hazaérni a szinte kihalt campusra, gondolhatod.:) Magenta, kibírható sőt még élvezhető is, csak kell egy nyugis zug ahol lepihenhetsz. Napközben pedig egy-egy órára érdemes egy parkba letelepedni. :) Utána vissza a mélyvízbe. Tzs, az izgalmas lehetett, hogy nemcsak a járdán mehettetek! :)

Omar 2012.08.13. 04:20:38

That's a smart answer to a tricky quesiotn
süti beállítások módosítása