Éjféli varázslat

2008.12.26. 11:37

Szeletelem a zöldséget, megy bele a levesbe. A fejemben ezer dolog pörög: Vajon sikerül aranykarikásra csinálnom a húslevest? Fel kéne még porszívózni, leszedni a szárítót.

Beszaladok a géphez, bekapcsolva hagytam, mert várom, hogy webcamerázhassunk, vagy hívjanak skájpon az otthoniak, hogy a gyerekek hallhassák a hangjukat.

Senki.

Leülök a géphez, könyörgöm szóljon már hozzám valaki. Mindegy, hogy ki csak magyarul legyen.

Ma nem akarok angol nyelvet hallani, képtelen lennék beszélni bárkivel itt.  Pesten akarok lenni, ahol ilyenkor már megy a nagyüzemi főzés, ahol már kóstolgathatjuk  a franciasalátát meg a bejglit. Állunk a konyhában és pletyizünk. Nevetünk, picit megsértődünk majd újra nevetünk.

De most nem így van. 

Na végre Mashuék hazaérnek, boldogan újságolom, hogy írtam valamit a neten egy kommentbe, ami már rég a bögyömben volt és most ez milyen jó, de igazából az egész semmit nem ér és ezt tudom valahol legbelül mert nem ez hiányzott.

Kezd besötétedni, Csongor érzi a feszültségemet, aludni sem akarnak délután, én pedig egyre jobban kivagyok.

Mashu is tesz-vesz, dolgozik, segít, porszívóz. Vajon neki is hiányzik valami, vagy ő képes csak a mai napra figyelni?

Csongor totálisan koki lesz, rákiabálok... basszus hol a mantrám? Miért vagyok képtelen összeszedni magam?

Mashu elviszi altatni a gyereket én meg bezuhanok a kisszobába és csak bőgni tudok.  Sírva pakolom a játékokat és a franc se tudja mi a bajom. 

Meglátom a penészes falat, a babakocsit amit kb. fél éve próbálok bőven áron alul eladni és csak sírni van kedvem. A fenének kellett elköltözni Terézvárosból ide a világ végére. Könnyű annak akinek nincs "csomagja", de nekem van egy nagy családom amiben felnőttem, van otthon három testvérem, szüleim, unokaöcsém, unokatestvéreim, nagybácsijaim, nagynénijeim és a sok-sok barátom, akik nehéz időkben jönnek, leülnek a kanapé sarkába, teázgatnak és nagyokat hallgatunk vagy nevetgélünk, akiknek én kiönthetem a szívemet ha ilyen rossz passzban vagyok mint most.

Zsuzsiék is elköltöztek Angliából, már nem mehetek át a szomszéd településre Ágiékhoz sem picit beszélgetni.

Aki itt él elment haza Karácsonyozni...

Vissza kell kúsznom a konyhába, össze kell kapnom magam, már így is elcsesztem a karácsonyi hangulatot.

Mashu néz, kérdezi mi a baj én meg képtelen vagyok megfogalmazni neki. Mit mondjak ami nem fájna neki? Amitől nem érezné megint azt, hogy kirángatott ide bennünket akaratunk ellenére?

Hozzámszalad a lányom: Mommy! I love you! 

Áhhh fáj is meg nem is. Szeret de miéééért angolul mondja???

 

Hirtelen meglátom az órát -  rohanok fürdeni, kicsit jobban kinézni - ma ez reménytelen. A tükörbe nézve Apu hangját hallom:- Olyan búvalb*szott képed van ma lányom, a tej is megsavanyodna tőled...

Ajándékcsomagolás míg a gyerekek pancsiznak meg öltöztetődnek. Megterítek, végre érzek valami pozitívat a mai nap. Csilingelek, jönnek, örvendeznek. Most tudatosan nem vagyok hajlandó a saját hülyeségeimmel foglalkozni, figyelek rájuk, ez most jó, ez most segít végre.

Közben írnak a tesómék, otthon ünnepelnek kettesben majd holnap családolnak. Végre valaki beszélget velem. 

A fa alatt meg építünk legóból, vacsorázunk,  beszélgetünk, viccelődünk de valahol bent azért még mindig kapar az a délutáni fájdalom.

Mashuval leülünk játszani a géphez, kérdez, szeretne segíteni de még mindig nem tudok neki beszélni a dolgokról, mert nem tudom megfogalmazni mi is a bajom tulajdonképp.

Közeledik az éjfél én meg szedelődzködni kezdek, összecsomagolok egy halom sütit, diót, mogyorót meg mandarint. Viszek egy kis karácsonyi csomagot a biztonsági őröknek akik ilyenkor is melóznak a campuson.

Kint nagyon kellemes idő van, nyitott kabátban tudok sétálni - hú most jólesne egy cigi -, éjfél lehet pont. Nyuszik ugrálnak a fűben, nem félnek a késői sétálótól lazán ugrálgatnak körülöttem.

A biztonságis hapsi majdnem alszik a gép előtt ülve, nehézkesen kel fel mikor odalépek az ablakához. Megoldódik a nyelvem, maguktól is jönnek az idegen mondatok: - Itt van egyedül karácsony este, hoztam egy kis süteményt meg gyümölcsöt. Remélem szereti. Nagyon boldog Karácsonyt!

Néz rám döbbentem, hitetlenkedve: - Köszönöm ez nagyon kedves, nagyon kedves, köszönöm! Boldog Karácsonyt a gyerekeknek is!

A hazaút nagyon rövid, bár lassan megyek, mert szeretném még kiélvezni az éjszaka varázsát. 

A campus szinte teljesen sötét, a diáklakások ablakain behúzva a függöny, a mi ablakunk világos egyedüliként a házunkban. Meggyorsítom a lépteimet, felszaladok a lépcsőn, nagyon szeretnék már legózni egyet így éjfélkor...

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr205549831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bonca 2008.12.26. 15:46:21

Tavaly mi karácsonyoztunk ott, kint. Kicsit irigykedtem akkor rátok is, és mindenkire, aki itthon lehetett. Ismerem az érzést amiről írsz, én nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni. Viszont! Az írásaidból úgy érzem, hogy neked már a hétkoznapokon egyre ritkábban van ilyen érzésed, egyre jobban megszoktad, megszeretted ott, és ez azért jó, nem?!

ancsipancsi 2008.12.26. 16:23:17

Szia! Mi is itt ülünk nem otthon. :( Megpróbálom kikapcsolni azt a tompa fájdalmat a szívem táján. Á még az is szarul esik, hogy a mi kis lakásunkban, amit mi csinosítgattunk annyi éven keresztül más karácsonyozik. A férjem is mondja jaj de leülne a haverokkal egyet sörözni,beszélgetni,elmélkedni. Hiányzik a szimplán az a otthoni mátrix amiben felnőttem. A babakocsit vidd haza és a teszveszen vagy a vaterán szerintem egyből el tudnád passzolni.

Bonca 2008.12.26. 16:43:26

Eszembe jutott, minden oké volt, csak valahogy olyan szomorúak voltunk. Mintha elvettek volna tőlünk valamit, persze tudtuk, hogy mindentől, mindenkitől távol vagyunk, de még a saját szokásaink szerint se sikerült ünnepelni, ez rossz volt. Eleve már hetekkel szenteste előtt minden, függönytelen ablakból látszott a sok, gyönyörű tökéletes karácsonyra, feldíszítve, alatta ajándékokkal, természetesen a gyerekeink is látták. Kénytelenek voltunk mi is másnap reggel ünnepelni, hisz 24.-én még elég későig dolgozott a férjem. Aztán a guba..és sorolhatnám A babakocsi szerintem az ebay-on is eladható, nekünk mindent sikerült eladni, az én tippem, merni kell 1 Fontról indítani!

62659 2008.12.26. 23:16:16

Idén egyik húgom és az öcsém sem volt velünk Karácsony este. És a nagymamám se... Nagyon szomorú volt és Simike is nagyon egyedül volt az unokatestvérei nélkül. Remélem jövőre megint együtt lesz az egész nagy család! Mert az az igazi Karácsony!

58775 2008.12.27. 13:49:41

Bonca szerintem ez úgy alakul, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz :) Mivel rengeteg még a tanulnivalónk, azok a dolgok amiket csak itt tehetünk meg otthon nem, ezért maradnunk kell. Nem akarunk kudarccal hazamenni. Na meg ahogy ismerősek lesznek az utcák, a helyek, a kresz táblák, könnyebb elviselni. :) Sajna e-bayen sem ment el a babakocsi :))) pedig próbálkoztam nagyon! :)))

takezo 2008.12.27. 13:52:47

ejj, sajnàlom, de jovore majd: ) azèrt vicces, hogy èn lejottem ide a mediterraneumba, aztan te ejjel setalgathatsz poloban, itt meg majdnem fagy mèg nappal is - betegen is szenvedtem mar az utobbi par napban... nem igazan voltam gepkozelben, tudom, ès csak elore kivàntam, de akkor mèg egyszer: boldog(abb) karacsonyt nektek (Emcsi, Andishu) is meg az osszes gyerkocoknek is: )

58775 2008.12.27. 13:57:29

Ancsipancsi - hát azt hiszem egy hajóban evezünk. Mi is a saját ízlésünkre csinosítgattuk a lakást, a jó az, hogy most az öcsém és a párja vigyáznak rá és nem idegenek. De mikor hallottam,hogy feldíszítették a Karácsonyfánkat nekem is fájt, hogy most nem a gyerekekkel közösen csináltuk mint minden évben... :(

58775 2008.12.27. 13:58:30

Takezó :))) Ma is mellényben és polárpulcsiban szaladtak ki a gyerekek sétálni :)))

58775 2008.12.27. 14:00:30

Andika én is remélem, nagyon hajtunk rá, hogy Húsvétkor otthon tudjunk lenni!!!! :)))

Judit 2009.01.04. 03:11:21

Ugyanezt éltem át. uyganígy, ugyanígy fájt. És az én párom ugyangíy nem értette, miért vagyok depressziós két napig. De már múlik... http://au.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI

58775 2009.01.04. 13:35:30

Judit ráadásul ti még messzebb is vagytok :(

102700 2009.01.04. 23:38:54

szép dolog volt tőled, hogy vittél az éjjeliőrnek csomagot, tuti, hogy meglepődött és nagyon jólesett neki. nagyon szép dolog volt:)

Bentley 2012.08.13. 00:41:36

Ez, egy ele9gge9 hie1nyos.Win98-as alapra feyltomnam egy win98 se-t de semmit sem ismert meg. a ge9p ment, de jobb lenne nem csak 2 e9s 16 szednnel haszne1lni.Nem akarom szidni, de legale1bb valami gagyi hardvert emule1lhatna hozze1 vagy ilyesmi.
süti beállítások módosítása