Mondtam már...

2009.05.09. 00:03

...hogy gyűlölöm a "Kárpáthyék lányát"?

Gyűlölöm, utálom és ez megy ma este a fejemben mint egy beragadt verkli, és folymatosan keserű könnyek potyognak a kézfejemre. Miért érzem mindig azt, hogy ez az idióta csaj sosem volt boldog, csak ott a hülye Józsefvárosban és hiába van neki két nagyfia, meg családi háza, az egész szart sem ér és elcseszte az egész életét külföldön.

"De vannak bizonyos esték, mikor csönd borul a házra
És ő egy régi dalt dúdol magába'"

Igen pont egy ilyen este van most és nem megy ki ez a fejemből.

Gyerekkorom óta utálom ezt a dalt, mert olyan nagyon reménytelen, fájdalmas.

Utálom és gyűlölöm, mert a nagyapám is meglépett Amerikába '56-ban és Pesten hagyta a feleségét és  négy gyönyörű kisfiát és ezt juttatja eszembe.

De lehet, hogy azért is gyűlölöm ennyire, mert nem tudom mit hoz a holnap, nekünk is maradnunk kell tovább, talán attól rettegek titokban, hogy egyszer én is csak "látogatóba megyek majd haza" és beülök valahova harminchárom stefániára...

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr965549961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.05.09. 02:17:08

Rákerestem a szövegre, mert már nem emlékeztem pontosan... Nem igazán tudok mit mondani, talán nem is várod...vannak jobb és rosszabb napok, valamiért ott vagytok még mindig, most ilyen szakasza van az életeteknek, aztán ki tudja tényleg mit hoz a holnap...a bizonytalanságot én is utálom..mikor kérdezik, hogy na és kint maradtok? Megvonom a vállam és azt mondom: honnan tudjam? Terveink vannak, de eddig még sosem alakult teljesen úgy ahogy szerettük volna, mindig másképp lett, így is jó lett, így lett jó... Én már most a tavaszi látogatásunknál éreztem egy picit hogy csak látogatók vagyunk...kettős, fura érzés...csak az érzi aki érezte már, leírni nem is lehet...

Bonca 2009.05.09. 07:25:51

Nagyon sokszor gondoltam már erre, hogy én, magamat ismerve egészen biztosan így jártam volna, biztos, hogy 56.-ban elmentem volna, mert ha valahol rossz, elmegyek, és jól megjártam volna, mert hiába szenvedtem volna utána, nem bírtam volna visszamenni. De, ez ma már egészen más, hazamehetsz sokszor, vagy sok időre is akár, Hazaköltözhetsz, aztán, ha pár év múlva másképp alakul, akkor újra ki. Nem kell véglegesnek lennie semminek, és ettől jobb, és könnyebb az egész. Jó, ha úgy gondol az ember erre a dologra, hogy itt is, és ott is szeretsz élni, itt is és otthon is vannak jó dolgok. Nagyon szép hétvégét kívánok nektek!

Judit 2009.05.09. 07:31:07

Most ez nagyon önnző módon hangzik, de iylenkor tök hálás vagyok a Sorsnak/Istennek/Életnek/magamnak (a neked tetsző rész aláhúzandó), hogy nincs ilyen érzésem, nem kínoz a honvágy, jól érzem magam ott, ahol vagyok. :) És íme egy a lelkiállapotodhoz passzoló nóta (szerintem): http://www.youtube.com/watch?v=mN-8C8HR0CY&feature=related

Christine 2009.05.09. 12:02:34

Magam is hasonloan vagyok mint Judit. Nem kinoz a honvagy. Kanadaba persze vagyok vissza, de ma mar azt is tudom ha egyszer elmegyunk innen azert sokminden fog hianyozni Angliabol. Mig Magyarorszagrol meg veletlenul se tudom ezt elmondani.

Bonca 2009.05.09. 15:17:47

Lányok tényleg nagyon szerencsések vagytok, jó nektek! Én háromszor éltem külföldön honvágy érzés nélkül, úgy, hogy imádtam ott lakni, nagyon jó volt. Ezek után mentünk ki negyedszerre tényleg jó körülmények közé, minden okosan megtervezve, és, hopp iszonyatosan gyötört a honvágy, igazi homesick volt tényleg, meg is döbbentem rajta, mert korábban sose volt. Most Budapesten élünk megint, és jó itt, de aki egyszer elindult...valahol remélem, hogy még valamikor fogok újra külföldön élni, és leginkább Angliában szeretnék majd valamikor. Ezért is írtam ezt fentebb, hogy semmi nem végleges:). Ezért is szeretek más embereket látni akik különböző korukban, indittatással vágtak neki bátran. Tulajdonképp mindenhová vágyok vissza szinte, ahol valaha is éltem ez az "always homesick":).

Ziebi 2009.05.09. 16:31:33

Folytatása a fentinek: Mindettől függetlenül nagyon jól vagyunk, és nincs honvágyunk, csak a család hiányzik nagyon meg a barátok...de a skype sokat segít :)

Estike 2009.05.09. 16:32:09

A múltkor megemlítettem Nektek, hogy vágyunk családilag Angliába..Valamelyikőtök kérdezte tőlem, hogy éltünk e már kint. Gondolom, nehéz elhinni, hogy vágyhatunk olyan helyre, amit még csak képeke, videókon láttunk, de így esett, hogy már nem tart itt semmi! Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nem tudtunk itt érvényesülni és ezért megpróbálunk máshol.. Van házunk saját erőnkből, családi segítség nélkül, de mostanra ellehetetlenítették a megélhetést. Már nagyobb erőfeszítésbe, és több energiánkba telik fenntartani itt magunkat, mintha kimennénk és ott új életet kezdenénk. Persze már nem kifejezetten a 0-ról.

potti 2009.05.09. 21:38:11

Én nagyon szeretek itt élni Angliában.Nem hiányzik szinte semmi Magyarországról.Az elején voltak nehezebb napok,amikor hiányzott a magyarországi házunk,az udvar,a szomszédok.De ez már halványult.Sőt,volt már olyan álmom,hogy Magyarországra kellett mennem valamiért,és nem tudtam visszajönni.És álmomban ez fizikailag fájt.Néztem az eget,a repülőket,és sírtam,hogy én vissza akarok jönni,mert ott már nem élhetek.

119292 2009.05.09. 21:47:18

Mi mar 3 eve elunk kint, es mostmar nagyon nem erezzuk itt jol magunkat, de ez elsosorban az orszagnak szol, nem kulfoldnek...erdekes, hogy honvagyam ugyan van, jo is hazamenni, de nem hinnem, hogy hazakoltoznek. Elszoktam mar az otthoni gondoktol, eletritmustol, emberektol. Most mondjuk mar nagyon vagyom haza, de ez az idojaras miatt van foleg, ugy hianyzik a szegedi nyar:( most juniusban 3hetre akarunk hazamenni, bar lehet, sok lesz az, amikor 12 napra mentunk legutobb, mar honvagyam volt ide ki... :) vegulis ez az eletunk itt kint, most ide tartozunk. Amikor hazamegyek, az hianyzik, hogy nincs ido csak ugy SEMMIT SE csinalni, csak otthon lenni, mint regen, mert rokonok, baratok jonnek.

potti 2009.05.09. 22:06:52

Én nagyon nem vágyom Magyarországra,még látogatóba sem.Inkább mennék máshova nyaralni.Pedig nem voltam olyan,akinek minden tetszett az első pillanattól.Sőt.De már megszoktam,ezt szoktam meg,ez tetszik.El is fogadtam.Itt az otthonunk,az életünk.

Estike 2009.05.10. 12:25:12

Olyan jó ilyet olvasni! Én eddig még csak olyan véleményekkel találkoztam, hogy nem szereti, de muszáj stb. A honvágy az egy érdekes kérdés, még nem töltöttem távol kis időt sem, csak Pest másik felébe költöztünk.. Szerettem és megszoktam ott is jó volt. Sokan mondják, hogy hiányoznak a barátok, a család, az összejövetelek. A családunk széthúz, biztos mert a szüleink elváltak, Öcsém londonban, húsvétkor el akartuk vinni a fiúkat locsolkodni, csak a kötelező családtagokat, unokatestvéreket.. és hát senkit nem találtunk otthon. Ennyit a családról, az összejövetelekről! Mi négyen vagyunk a családunk és kész, sajnos!A nagyszülők is csak 20 perces nagymamák:-( Anyukámat legtöbbször idegesítik a fiúk, mert szétrámolnak.

Estike 2009.05.10. 12:33:51

Még egy gondolat és csöndbe maradok! A különböző fórumokon, azt tapasztaltam, hogy olyanok tartóztatnak másokat, akik annak idején, mindenen átgázolva törtettek ki külföldre. Aki ilyen volt tudnia kell, hogy nem hátrál meg senki az ő szavára, hisz annak idején maga sem tette. Nekünk itthon marad lakás biztosítékként amit kiadunk, és pénzünk is lesz a kinti kezdéshez. Megpróbáljuk, ha már a lehetőség adott. Majd meglátjuk!

Judit 2009.05.10. 13:13:51

Estike, ez ugyan önreklámnak minősül, de írtam erről a témáról: http://gzajudit.blogspot.com/2009/03/gyokertelenul.html Én minden kivándorlónak melegen a figyelmébe ajánlom ezt is: http://gzajudit.blogspot.com/2008/05/konnyu-vagy-nehez.html , meg ezt is: http://gzajudit.blogspot.com/2008/08/lista.html Bocsi Hicu, remélem nem baj, hogy itt linkelgetek... :D

anyatünde 2009.05.10. 20:46:24

Emő, mi van veled, merre vagy?

58775 2009.05.10. 22:01:57

Halihó, vagyok vagyogatok, csak kicsit megpróbáltam elmenekülni a saját hülyeségeimtől és szuper hétvégét rittyentettem :) Nem voltunk szinte itthon a gyerekekkel, barátnőztünk/városoltunk/bolhapiacoztunk/játszótereztünk barátnővel :))) Írok reggel, már elkezdtem egy új posztban válaszolgatni nektek. :) Köszönöm innen is a sok segítséget, megerősítést! :)

Bonca 2009.05.10. 23:39:15

Anyamadár: Nagyon jó hétvége lehetett:) Judit: a könnyű vagy nehéz-t mostanában olvastam, nagyon nagyon jó az az írás, a férjemnek is mutattam. Hihetetlen jól összefoglaltad benne a dolgokat! Edinbogyó: igen, hát azért Edinburgh és Mo. időjárása jelentősen más, ez kicsit nehéz olykor. Egy kérdés: Tudja valaki? Vagy mindenki tudja, hogy mi az a stefánia? Valamilyen süti? Én csak azt a húst, benne tojást-ismerem, de itt cukrászdáról van szó igaz?

Katt. 2009.05.11. 07:23:42

az elso keptalatom eredmenye: http://www.flochcukraszat.hu/pic/_termek_01_stefania.gif persze az IGAZI, friss stefaniaert en is hazamennek barmikor, de en erosen sutis vagyok :-) Finom. Hicu, neked meg csaak egy NAAAAAGY oleles igy virtuale :-)

13764 2009.05.11. 13:58:26

remélem, haza tudtok valahogyan költözni, úgy, hogy lesz jövő, és mindenkinek ez a legjobb megoldás, nemsokára. drukkolok neked.

58775 2009.05.11. 15:03:02

Füles neked is köszönöm :)

Ramute 2012.08.13. 16:55:34

Ne9zzfck csak, vile1gme9retben tekintve a je1te9kpiac jeglleeni nagyobb (a WoW mellett terme9szetesen) e9s legsikeresebb (fczleti) cedme9t f6sszevetni egy fagymond frissen startolf3 cedmmel e9n nem vagyok piacelemző, de azt hiszem az MW3 fczleti sikere9t e9s ilyen szempontbf3l a BF3 feletti győzelme9t boredte9kolhatjuk. Nem csak mert jobban felfuttatott me1rkane9v, hanem mert elsősorban konzolra ke9szfcl, PC-n pedig kis ge9pige9nye van, kf6szf6nhetően a CoD4 f3ta alig ve1ltoztatott e9s me1r akkor is elavult Quake III engine alapfa grafike1nak.Hogy a BF3 csalf3de1s lenne? Ugyan mie9rt? Mert egy kis e9szt e9s csapatje1te9kot ige9nyel, a 13-14 e9vesek meg sz@rnak hedvje1k mert nem tudnak egyedfcl rambf3zni? Ja he1t ke9rem, eze9rt Battlefield, mert ez egy harcmező, itt ilyet nem lehet. Nekik aje1nlane1m a Black Hawk Down cedmű filmet, majd vesse9k f6ssze a Rambo III -al. Pe1rtatlan vagyok a te9me1ban (ill. a CoD-bf3l kie1bre1ndultam, e9s azt mondtam, hogy ha hozza amit elve1rok, megveszem ha nem, nem. Ha a BF3 hozza, akkor azt). Szf3val ne tesse9k itt fanboykode1sra hivatkozni.Magyarul? Győzf6tt az ige9nytelense9g, ugye 10 millif3 le9gy nem te9vedhet VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: +1 ( 5 szavazatb l)
süti beállítások módosítása