Munkakeresés

2009.06.06. 18:00

Nyáron fogok dolgozni az campuson - lehet a diáklakásokat takarítom majd megint. Jóideig csináltam, örültem mikor befejeztem, mert nagyon sokat kellett lépcsőzni és fel-le cipelni a hatalmas porszívót meg a felmosóvödröt és az nem tett jót a szememnek.

Reménykedem abban, hogy inkább festésre osztanak majd be - azt jobban szeretem csinálni -, vagy valakivel közösen dolgozunk majd aki szeret porszívót cígölni, míg én ganéjozom a fürdőszobákat. :)

Hát ez van. Nincs más meló. Annyi cv-t küldtem szét az elmúlt hónapban és annyi hülye választ kaptam, hogy kicsit belefáradtam. Volt olyan cég aki szeretett volna ide eljönni interjúztatni - hát elég érdekes, volt olyan hirdetés amit a honlapon való megjelenése utáni tíz percben felhívtam és sajna már betöltötték az állást - aha persze, el is hiszem...

A héten beszélgettem erről jópár emberrel - van aki azt mesélte, hogy tőlük sorra teszik ki a bevándorló munkásokat és veszik fel az angolokat, van aki azt, hogy olyan helyen kezdtek el dolgozni angolok ahol eddig színüket sem látták.

Nem tudtok véletlenül múzeumi teremőr pozíciót? Az legalább jó lenne a "szakmai előmenetelemhez" (bár a kollégiumi szobák takarítása is felér néha egy ásatással)...

Válság van kéremszépen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr465549982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potti 2009.06.06. 19:12:32

Megpróbálom megint,hátha sikerül.

58775 2009.06.06. 19:14:46

Írtam a hibabejelentésnek. Remélem meg tudják mondani mitől lehetett. :)

potti 2009.06.06. 19:15:22

Na,ezt nem értem.Most meg simán sikerült elküldenem,hagyta a rendszer.Férjem munkahelyén a dolgozók 70%-a külföldi.Nemrég létszám stop volt ott is.Aztán annyira engedtek,hogy ha valakit fel is vettek,az csak angol lehetett.Mondjuk náluk nem küldtek el senkit azért,mert külföldi.Most már megint felvesznek külföldieket is,de csak olyanokat,akik itt élnek már,és nem csak most jönnének ki.De tényleg nagyon nehéz most munkát kapni itt Angliában is.

potti 2009.06.06. 19:15:51

Nagyon szépen köszi.

119397 2009.06.06. 19:48:29

És ilyenkor hol van az egyenlő esély szlogen? Na, mindegy. Tudom fogjam be...

Christine 2009.06.06. 20:03:00

Monka, egyenlo esely? Itt? Ugyan kerem! Felebredunk hogy bilibe log a kezunk. :-)) Errol csak almodhatunk. Meg arrol is hogy nincs diszkriminacio.

potti 2009.06.06. 20:04:31

A mostani helyzetnél azok vannak előnyben,akiknek már vagy a letelepedési vagy az állampolgárságijuk megvan.Monka,igazad van az esély egyenlőséggel,de....Tudom,én leszek az ellenzék.Pedig csak megpróbálom másképp is nézni,a másik oldalról is a dolgokat.Magyarországon is nagyon nehéz most a helyzet.Az ottani magyarok vajon mit szólnának,ha az amúgy is kevés munkahelyre nem őket vennék fel,hanem külföldieket?Mert esély egyenlőség van.Tudom,ezt nehéz elfogadni,mikor az embernek épp nincs munkája,de azért innen is nézzétek a dolgokat.

Christine 2009.06.06. 20:07:31

Jut eszembe Hicu vigyazz a szemedre. Inkabb ne vallalj olyan melot ami tonkre teheti. Mert azt utolag nem lehet visszacsinalni. Tudom magamrol.....hova vezetett az szamitastechnika hoskorabol szarmazo monitorok napi tiz oraban valo bamulasa munkakorbol kifolyolag. Kaptunk vedoszemuveget(monix), kaptunk monitor szurot mar ha mod ez valakinek manapsag meg valamit igy husz evvel kesobb. A vegeredmeny megis az lett hogy szemuveges lettem es ma mar nelkule egy homaly a vilag nekem.

potti 2009.06.06. 20:13:31

Ja,azt azért hadd mondjam el,hogy az elbocsátásoknál én is elítélem,ha valakit csak azért küldenek el,mert külföldi.Küldjék el az illetőt,ha nem megbízható,ha nem jó a munkája.De ne azért mert külföldi.

Christine 2009.06.06. 20:14:51

Ferjemet az utolso munkahelyerol szinten ezert kuldtek el. Kellet a pozicioja es a penze egy angolnak. Ennyi.

potti 2009.06.06. 20:22:47

Christine,az nagyon pocsék dolog volt. Férjem munkahelyéről meg küldtek el angolt,mert nem úgy dolgozót,,és vettek fel külföldit.Lehet hogy szerencsés melóhelye van?:)

ildisz 2009.06.06. 20:42:09

sajnos, most mindenütt nehez munkat talalni. az eselyegyenlöseget pedig meg nem vettem idaig eszre. nekem ugy tünik, hogy külföldikent bizony dupla annyit kell letenned az asztalra.:-(

58775 2009.06.06. 20:50:39

Kétszer pályáztam meg itt az egyetemi könyvtárban polcpakolói állást - tudjátok a visszahozott könyveket kéne a helyükre vinni - mindkétszer elutasításban volt részem, azaz nem is jeleztek vissza. Másodikra már begurultam, hogy mi van, kértem magyarázatot. Behívtak, leültek elbeszélgetni velem. A "miért nem?" kérdésre a következő választ kaptam: - mert azt írtam az önéletrajzomba, hogy jól ismerem a könyvtárak szerkezetét, a besorolásokat, mert gyakran járok könyvtárba (gyerekkorom óta könyvtári tag vagyok) és attól féltek, hogy olvasnék a munkaidőben munka helyett... Ekkora kamut rég hallottam, asztalborogatni volt kedvem...

58775 2009.06.06. 20:53:04

Az angol munkatársaim szavajárása volt takarítás közben - mikor néha együtt dolgoztunk - "Áh, csak hagyd ott!" az én házaim ezzel ellentétben meg mindig ragyogtak mikor végeztem velük, mégsem engem vettek fel állandóra, meg sem kérdezték... hanem egy angol hapsit. Mondjuk tényleg akkor örültem neki, de azért jólesett volna ha legalább rákérdeznek...

ildisz 2009.06.06. 21:04:51

anyamadar, ha mar takaritas, miert nem mesz el inkabb feketen takaritani? nalunk 10€-t lehet orankent elkerni erte. en ugy tervezem, hogy ha befejeztem az egyetemet es nem kapok semmi munkat, akkor elmegyek igy takaritani. addigra meg az oraberek is emelkedni fognak.:-)

Ziebi 2009.06.07. 00:25:18

:(( Rossz ezeket olvasni lányok. Akkor én most szépen meghúzom magam a sarokban, mert éppen most mondta a főnököm hogy 2 évig még biztosan tud fizetni. Szurkolok Emő, hogy olyat találj amibe nem betegedsz bele.

105807 2009.06.07. 01:20:45

:( Milyen hülye kifogás ez már?? :( Nagyon szorítok, hogy legyen munkád, főleg két kicsi gyerek mellett nem lehet egyszerű a keresés. :( A szemedre meg vigyázz!

Melinda 2009.06.07. 06:52:00

Szia, néha-néha továbbra is olvaslak ám. Döbbenten. (aztán az is lehet, hogy nem emlékszel rám) Miért erőlteted, ami nem megy? Kinek jó ez? A férjedért ekkora áldozatot hozni csak akkor érdemes, ha egyedül vagy. Ébresztő!!! 2 gyereked van!

ancsipancsi 2009.06.07. 08:26:07

Melinda igazad van, és nem is. A család az első ,amibe bele tartozik a férjem boldogsága is. Együtt jóban ,rosszban. Remélem Emő ,azért sikerül valami könnyebb állást találni. Munkát keresek én is, és sajnálkozó fejek fogadnak. Adja be az önéletrajzot ,és majd visszahívjuk. Az én helyzetemben az a röhejes,hogy ápolóként kint előbb kapnék munkát,mint itthon.(komárom -esztergom megye) Apósom nagy családi ebéden kijelentette.Aki dolgozik ember ,aki nem dolgozik az nem ember. Hát kösz jól esett. :(

58775 2009.06.07. 09:29:51

Ildisz :) hirdettem, van "vállakozóim" is, de hatalmas a túltelítettség a piacon. :/ Na meg nem hittem, hogy újra vissza kell mennem takarítani, nem ciki vagy ilyesmi, csak szerettem volna olyasmivel foglalkozni végre ami előrébb visz. Ziebi nehogy meghúzd magad! ez nagyon királyos! Gratulálok! :))) Darilh, ugye milyen hülye kifogás? Én röhögtem rajta nagyokat. :) Melinda nagyon aranyos vagy! Az az igazság, hogy a posztokat általában hajnalban írom meg, mikor még mindenki alszik, akkor előjön ami az előző nap vagy éjjel foglalkoztatott, a nehézségekről írok többnyire, mert ezt a férjemen kívül most mással nemigen tudom megbeszélni. Elmondom hát nektek. :) Nagyon sok dolog van ami miatt maradnék, megszoktam az angolok trehányságát, lazaságát is, már-már otthonos. Csak most valahogy minden összejött ismét - az EP választások miatt kampányolnak a jobbos pártok keményen ez érzékenyen érint akkor is ha EU tagország polgáraként nem érzem magam olyan bevándorlónak aki "veszélyes" lehet az angolokra..., a válság miatt kevesebb a munkalehetőség, amint fentebb is láthatod - nevetséges indokkal dobták vissza könyvtári felvételimet, aztán jött ez a hülyeség az iskolától is. Biztos vagyok benne, hogyha végre kiköltözhetünk innen - egyre rosszabbak a szomszédaink - máris jobban fogjuk érezni magunkat mindannyian.:) Közben Mashu is munkát keres - akadémiait - m harcol a PhD helyéért és ez a bizonytalanság is elkedvetlenít. Ancsipancsi - elég sok embert keresnek itt kint ápolónak mozgáskorlátozottak mellé, ebben igazad van, hogy ilyen képesítéssel lehet előbb kapnál itt munkát. :( Apósod - ááááááá... - kedves...

ildisz 2009.06.07. 09:34:22

Melinda, szerinted, mit kene csinalnia Emökenek? elvalnia a ferjetöl es hazamenni a gyerekekkel???? mert, szerintem, ez lenne a legrosszabb, amit tehet. en tisztelem benne, hogy a nehezsegek ellenere küzd, nem adja fel. egyebkent pedig, szerintem, felesleges ismeretlenül tanacsokat osztogatni valakinek, raadasul ilyen destruktivokat.

Melinda 2009.06.07. 11:49:10

Ildisz! Azt tanácsoltam volna, hogy váljon el? Hmmm... Megyek és hamut szórok a fejemre. Én csupán azt kérdőjeleztem meg, hogy ha ennyire nehéz minden (és a gyerekek lelkébe igazából mi bele sem látunk), akkor érdemes elgondolkodni, hogy hárman hozzanak-e áldozatot egyért, vagy egy hozzon áldozatot háromért. Mondom mégegyszer, érdemes elgondolkodni. Na de hogy válni? Miért jutott ez a radikális lépés az eszedbe? Emő, ismeretlenül is baromi értékes embernek tartalak, a gyerekeid pedig egyenként is csodák! És még valami. Azt ugye, tudod, hogy a betegségek lelki eredetűek? Szép napot, vigyázzatok egymásra!

magenta 2009.06.07. 11:55:38

Melinda, a házasság arról szól, hogy jóban és rosszban is együtt! Hajrá, anyamadár, le a kalappal előttetek, akikben ilyen kitartás és akarat van, azok el is érik, amit szeretnének!

potti 2009.06.07. 12:10:32

Anyamadár,ti kaptok valamilyen juttatást az államtól?Családi pótlék,ilyesmi.

Judit 2009.06.07. 12:57:43

Hohhó micsoda vitatéma, akkor én is jövök véleményt nyilvánítani! :))) Hicu, szreintem az van, hogyha ugyanennyi nehézséggel állnátok szemben odahaza, akkor ugyanúgy be lennél fordulva. És erről nem az ország tehet, hanem az, hogy a problémák most feltorlódtak. Nem akarok piszichomókust játszani, nyilván nincs rá szükséged, de pozitívabb hozzáállással megkönnyítenéd a saját dolgodat. Ne problémaként lásd ezeket a nehézségeket, hanem megoldandó feladatként. És elég erősek vagytok a férjeddel ahhoz, hogy minden akadállyal megbírkózzatok ketten, összefogva! Ez az időszak csak megerősít Titeket, csak ne zuhanj össze, és ne adj teret a negatív gondolatoknak! Meg ne kezdj bele abba, hogy bezzeg odahaza mennyivel könnyebb lenne. Nem odahaza vagytok, azt nézd, hogy abból a szituból, amiben MOST vagy, mit tudsz kihozni. :) Ne menj el takarítani, egy kicsit gondolkodj vállalkozóként. Nem ismerem az angol szabályozásokat, de nem tudnál valami vállalkozásba fogni? Gyerekeket korrepetálni töriből, vagy ha van autód, akkor szállítani őket, ilyesmi... amit lehet Csongi mellett is, nem kötött munkaidő, mégis kapsz érte pénzt, és a hátad sem szakad le közben. Nem tudom, milyen lehetőségek vannak, de ha nem vesznek fel sehová, akkor légy a saját alkalmazottad! :) Bocsi, ha túl sokat okoskodok, de egy kis gondolkodásmód váltás szerintem jót tenne Neked! Ki lehet lépni a rád szabott sémából, és ki is kell, ha abban ennyire nem érzed jól magad! Sok sikert! (remélem nem mentem az agyadra!)

potti 2009.06.07. 13:17:57

Judit,én tökéletesen egyetértek veled.Én is hasonlót írtam mint te,hogy nem azt kell nézni,hogy mi van Magyarországon,hanem hogy itt mi van.Egyébként Magyarország sem kánaán,gondolom ez a sok ember különben nem jött volna el.Sajna amit én írtam,azért meg is kaptam a magamét.:(Pedig tényleg nem lehet állandóan avval példálózni,hogy ott mi van.Ezt most nem konkrétan anyamadárra értem,hanem általában a magyarokra külföldön.

58775 2009.06.07. 13:57:09

Irgum-burgum, szedtevette! Azt a kacskamacskafarkát! :) Nehogy nekem hajbakapjatok. :))) Most mindjárt odaég a bejglim - ezért szaladásban vagyok - szegény Mashu meg már feketeseggűnek érzi magát, pedig nem akarom ám őt úgy beállítani. :))) Azt is számoljátok bele, hogy ez a blog, csak egy ici-pici szelete négyünk közös világának, nem ezek körül a gondok körül forognak a napjaink, nem ezek a témáink. :) Most a legfontosabb pl. az, hogy délután megnézzük-e az erdőben a nyúlóvodát, vagy inkább forrasszuk meg Csongor villamosát? :))) Most tényleg rohannom kell, de este jövök - fektetés után. :)

58775 2009.06.07. 13:58:58

Addig nézzétek meg a "Creamy old England"-es videót és nevessetek nagyokat! :)))

119397 2009.06.07. 23:27:54

Judit: ez nagyon tetszett amit írtál, nekem is szólhatott volna :) Emő: ez - a témát tekintve - egy nehéz időszak (Dani is ebben van) Nagyon nagy szerencsét kívánok nektek!

Lele 2009.06.08. 00:34:05

Én szorítom,hogy valami "emberi" melóhoz jusssál.Igen,a blog jó ventil:nyisd itt ki a szelepet,hogy ne "magától" kelljet útat keressen(érsd ilyen-olyan "betegségek").Egyet értek Melindával,hogy a betegségek lelkünk integetései.Kéne kicsit rá "figyelni".Remélem nyúlóvit látogattatok ma délután.

58775 2009.06.08. 09:44:43

Potti én nem Angliát szidom, nem a rendszert, hanem érnek minket bizonyos hatások, pozitívak vagy negatívak és ezeket leírom itt, ahogy Lele írja kinyitom a szelepet. :) Sajnos a hiányzások, betegségek, elkésések ellen nem tehetek semmit és amit írtál - hogy itt élünk, be kell tartanunk a szabályokat, az olyan mintha azt kérnéd számon tőlünk, hogy azon változtassunk amin jelenleg nem áll módunkban. Judit a másikhoz írtam egy hozzászólást amit ide kellett volna azt hiszem. :) Kérlek nézd meg - a pozitív hozzáállásról szólt.

58775 2009.06.08. 09:44:59

Lele :)))

magenta 2009.06.08. 12:06:41

Lányok, azért be kell vallanom, ahogy beleolvasgatok egy-egy külföldön élő blogjába, változik a véleményem. Itthonról tényleg úgy néz ki sokszor, hogy a határokon túl a tejjel-mézzel folyó Kánaán van, és persze ennek megfelelően hülyén reagálunk le dolgokat. (ugye, anyamadár? Tudod, mire gondolok?) Úgyhogy bocsánat. :(((

jidele 2009.06.08. 12:44:59

Judittal értek egyet. Emő, think out of the box! Annak, hogy tönkreteszed a szemed, nincs értelme. Próbálj meg gondolkozni, mi az, amivel pénzt is lehet csinálni, és tönkre se mész bele. (tudom, más problémáit mindig könnyű megoldani...). Írd össze, miben vagy jó. Mi az, amit látsz, hogy ott hiányzik, és te meg tudnád oldani. (egy barátnőm, aki amúgy Angliában nanny hosszú ideje, pl. éveken át volt egy ... khm... "társkereső" oldal moderátora.) Most pl. az jutott eszembe, hogy nincs magyar nyelvű újság, vagy netes portál a kint élőknek? Olyan jól, élvezetesen írsz! Kereshetnél vagy csinálhatnál ilyet.

58775 2009.06.08. 13:00:47

Magenta :) (Ez itt egy nagy ölelés:)) Jidele - igazad van, próbálkozom, gondolkozom ilyen vonalon is, csak itt nagyon sok dologhoz bizonyítványok kellenek - pl. ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozhass hivatalosan. Próbálkozom közben azzal is, hogy keresek tanfolyamokat amik különféle bizonyítványokat adnak- - hátha jók lesznek valamire. :) Judit jajj még neked is akartam ám írni, most veszek majd jogsifrissítő órákat - ugyanis nem merek itt vezetni hiába van jogosítványom...:S

Estike 2009.06.08. 14:12:13

Sziasztok! Vegyes érzelmekkel olvasom a munkával kapcsolatos tapasztalatokat Tőletek! Olvashattátok már itt, hogy ki szeretnénk költözni Angliába.. de folyton magammal cívódok ezen! Itt és most Mo-n annyi a problémánk, és gondunk, hogy így jutottunk erre az elhatározásra a párommal , hogy megyünk megpróbáljuk máshol. (Tudom ez itt Emő blogja és nem rólam/ rólunk szól, de az ő gondolatai, tapasztalatai és persze a Tieitek, azok amelyek használhatóak számomra.) Írtam már hogy nem akarom elhamarkodni, elrontani, de nekünk itt ahol most élünk van annyi problémánk, hogy már nincs más csak a gondok megoldásán való agyalás.A gondok rátelepedtek az életünkre és nem hagynak élni minket. Nem gazdagodni mennénk csak, megélni, ami itt már nem megy. A gyerekeimnek szeretnék minél több mindent megadni, tartalmasabb élet reményében vágnánk neki. Persze lenne hagyva visszaút, egy kiadott lakás, de keresem a megfelelő időszakot, helyet ahol nagyobb lenne az esély megvetni a lábunkat. Itt, sajnos azt olvasom ki a sorok között, hogy nem biztos hogy most kéne nekivágnunk.A kérdés az, hogy meddig bírjuk itt még fenntartani a kialakított kis életünket!? -sjnos tudom,hhogy már nem sokáig! Akkor mi legyen, teszem fel a kérdést magamnak sokajára. A választ nem tudom fogom e valaha rá tudni. /Bocs, de ez így most kijött belőlem./

58775 2009.06.08. 14:23:51

Estike nyugodtan mondd el ami a szíved nyomja, ezért ne kérj bocsánatot! :) Őszintén szólva nem merném azt mondani, hogy na most gyerünk induljatok neki, mert nem venném a szívemre hanem sikerülne. Az hogy van visszaút - a lakás - már nagyon nagy könnyebbség szerintem. Ha egyiktek kap állást itt kint, több hónapos szerződéssel az már jó kiindulási pont. Az, hogy mindannyian kijöjjetek és úgy keressetek melót nagyon kockázatos jelen pillanatban. Egyszerre egyikőtöknek kellene nekiindulni - youth hostelben megszállni - munkakeresés és utána tud a családnak valami fészket keríteni amibe jöhetnétek. Mi most pl. az albérletkeresésen is "szívni" fogunk, mert nincs itteni hitel-történetünk és lehet, hogy emiatt lemaradunk pár jó lehetőségről. Ha lesz végre Mashunak munkaszerződése az már jó pont lesz, de a fenti dolog hiánya miatt még így is gond lehet. Nem tudom meddig kellene, lehetne várni... lehet, hogyha ennyire neki vagytok keseredve az otthoni dolgaitok miatt akkor mihamarabb, de lehet, hogy ez még jobban hátravetne titeket... Kerestetek már itt kint lehetőségeket? Milyen munkakör érdekelne titeket? Nézzetek apróhirdetéseket, írjatok egy jó önéletrajzot, egy megfelelő kísérőlevelet és bombázzátok vele a nektek tetsző munkaköröket. Én most ugyanezt csináltam, kevés eredménnyel, de én helyhez kötött vagyok lehet, hogy Londonban találnék jó melókat... Hát most hirtelen ezek jutottak eszembe...

potti 2009.06.08. 14:43:09

Anyamadár,nem tudom hogy miből adódnak a hiányzások nálatok.Nem tudom,hogy a lányod miért októberben kezdte az iskolát.A késésekről tudok,mert írtad hogy messze vagytok,és rossz a közlekedés.A hiányzások betegségből vannak?Írtál egy olyat,hogy nem akar menni a lány iskolába.Olyankor nem is viszed,vagy csak van ilyen nap is,hogy nem akar?Nem,nem azt írtam hogy olyanon változtass,amin nem tudsz.A hiányzásból indult ki a dolog.Ahhoz,hogy valakit behívjanak,mert sokat hiányzott a gyereke,ahhoz nagyon sokat kell hiányozni.De mondom,nem tudom hogy nektek ez miből adódik.

58775 2009.06.08. 15:56:54

Potti azért kezdte októberben a sulit, mert nem voltunk Angliában. Rengeteg probléma volt ami miatt Magyarországon kellett intézkednünk, miközben Mashu ingázott a két ország között - egy kutatáson dolgozott éjjel-nappal -, míg én a gyerekekkel otthon voltam két hónapig, augusztustól-szeptember végéig. A hiányzások betegségből vannak, olyan egyszer volt, hogy nem akart menni iskolába és nem vittük. Az volt, hogy egész délután sírt, éjjel alig aludt, majd reggel hasmenéssel vagy magas lázzal ébredt...

58775 2009.06.08. 16:05:51

http://hicudzsi.freeblog.hu/archives/2008/10/16/Eduanak_nem_megy_a_suli/ Itt volt az egyetlen alkalom mikor azért maradt itthon, mert rettenetesen zokogott induláskor is, de betelefonáltunk és másnap be is mentünk erről beszélgetni a tanárokkal. Utána még egy ideig eltartott ez a délutáni sírós állapot, néha viszont durvábban előjött és akkor volt másnapra beteg.

anyatünde 2009.06.08. 16:38:00

Igen, emlékszem erre a bejegyzésre. És sajnáltam Éduát nagyon. Hát igen, ez is részben mázli faktor, hogy egy gyerek viszonylag gond nélkül belesimul-e az iskolarendszerbe (akár Magyarországon, akár Angliában, akár Németországban vagy bárhol) vagy nem.

potti 2009.06.08. 17:34:34

Köszi anyamadár.Akkor viszont nem értem a sulit,mert hogy járhatott volna,ha nem is volt itt?Mi október 25.-én jöttünk ki,nem tavaly,hanem előtte,és a fiam november 5.-én kezdte a sulit.Egy héttel azután,hogy kijöttünk.Nem is volt belőle semmi gond.Akkor viszont nyugodtan mondd el ezeket a dolgokat a meghallgatáson is.Még a végén ők fognak elnézést kérni tőled?:))))

58775 2009.06.08. 17:39:27

Anyatünde - igen, akkor rettentő nagy bajban voltunk. Együtt sírtam a fürdőszobakövön a gyerekkel az ölemben és életemben először éreztem, hogy tök tanácstalan vagyok... Potti - hát gondold el, az több mint egy hónap igazolatlan hiányzás az elején ős úgy, hogy az apja bement a suliba és mondta, hogy nem vagyunk az országban még... Mostmár én is kíváncsi vagyok mi lesz :)))

potti 2009.06.08. 17:51:29

Elolvastam amit belinkeltél.Tudod,mintha az én kisebbemet olvasnám,csak neki az ovi nem megy.Ő már 4 éves,tehát már bőven járnia kéne oviba.Jár is,január óta.Csak 2 és fél óra naponta,de valami borzalom ami megy az elválásnál.Rettentően sír.Sír????Ordít,sikít torka szakadtából.Az a baj,hogy sokszor nem a sulival,a tanárokkal van baj.Nincs is baj igazából senkivel.Nem látunk bele a kis lelkükbe.Az én kisebbem úgy ment oviba,hogy előtte nem nagyon volt mamánál,rajtam kívül senkivel sem volt.Ezt most hosszú lenne leírni hogy miért,de így alakult sajna.És akkor egyszer csak bekerült egy oviba,ahol nem lehetek vele,ahol mindenki angolul beszél,amiből ő egy kukkot sem ért.Az óvónők nagyon kedvesek,aranyosak voltak,de semmi nem használt,ő csak visított rendületlenül.Igen,ez elég borzasztó,de ha belegondolok a kis lelkivilágába,az a minimum hogy visít.Hogy a fenébe ne visítana,ennyi új dologtól.Gondolom a te kislányod lelkébe is ilyesmi játszódott le.Nekünk úgy tünik,hogy a mai nap megoldódott ez a gond.:)Remélem hogy azóta már nálatok is.

potti 2009.06.08. 18:11:12

Anyamadár!Mi jutott eszembe még?Nem tudom hogy volt nálatok,de Édua be volt iratva a suliba szeptembertől?Csak nem akkor kezdett esetleg?Mert ha igen,akkor lehet hogy ezért kapott igazolatlant arra az időre.Az én nagyobbam nem volt előbb beíratva,hanem mikor kijöttünk,következő héten mentünk neki intézni.Nem lehet hogy ez a gond?Ha nem így volt,akkor nem tudom.

58775 2009.06.08. 21:25:31

Potti sajnálom, hogy nektek is keresztül kellett mennetek ilyen dolgokon. :( Borzasztó mikor szenved a gyereked... Édua be volt iratva a suliba szeptembertől, de jeleztük, hogy nem fogja tudni akkor kezdeni... hát most ez van. Remélem tényleg elnézőek és megértőek lesznek. Azért nem hiányzott annyit :)

Jal 2012.06.04. 08:37:06

Amit viszont kzitjefeeten szeretne9nk le1tni, az me9g tf6bb “The Truth”-fe9le titok, vagyis az olyan aprf3 informe1cif3morzse1k e9s minije1te9kok, melyekre a ve1ros felfedeze9se sore1n bukkanhatunk re1 az Eagle Vision / Sense szorgalmas haszne1late1val. Ezek az aprf3 rejte9lyek rengeteget jelentenek az edzig-ve9rig AC-rajongf3knak, hiszen sokat hozze1tesznek a je1te9kok he1tte9rtf6rte9nete9hez, e9s aprf3 f6sszeffcgge9sekre vile1gedtanak re1, melyeket amfagy nem venne9nk e9szre.. Ott a pont! Ime1dtam a 2. re9szben e9s a Brotherhood-ban ezeket a feladve1nyokat e9s az utale1sokat a tf6rte9nelem kfclf6nbf6ző e9rdekesse9geire. Hatalmas csalf3de1s sze1momra, hogy pont ez hie1nyzik a Revelation-bf3l.VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: 0 ( 0 szavazatb l)
süti beállítások módosítása