Iskolai ebéd

2011.04.26. 13:16

Ma jót beszélgettünk Zsuzsi barátnémmal (végre visszajöttek:)) és arról panaszkodtam neki, hogy a gyerekeim leszoktak a magyaros konyhámról, nem eszik meg azokat az ételeket amiket régen imádtak (spenót, krumplistészta) és ahogy befejeztem a mondatot, megvilágosodtam.

Az iskolai ebéd lesz itt a hibás. Átszoktak az angol konyhára. A szoszidzsos sültkrumplira, meg a mártásos húsokra. Egyébként alapvetően egészséges az étel, csak hogy drága és angol. Nagyon angol.

Mivel Csongival elkezdtük a diétanaplót*, ezért is jobb lenne ha vinnének magukkal ebédet. Tehát most kapnak új "lunchboxokat" a régiek bepenészedtek a konyhaszekrényben - "England, England, creamy old England" imádom a vizes éghajlatot - és indul jövő héttől a reggeli ételkészítés.:)

 

*Itt van mellettem a papír, szorgalmasan fordítgatom!

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr475550384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildisz 2011.04.26. 17:20:12

Ez nálunk is így van: a gyerekeim nem szeretik a magyaros ételeket, de a (számomra) szörnyü német ételeket lelkesen tömik magukba. Nagyon rendes vagy, hogy hajlandó vagy reggelente még a rengeteg elfoglaltságod mellett fözni is! Le a kalappal! Én erre képtelen lennék/vagyok.

58775 2011.04.26. 21:16:25

[ildisz](#11307061): áá nem fogok reggel főzni, gyümölcsöt, zöldséget szeletelek, szendvicset gyártok és suli után lesz főtt kaja. A német konyha se olyan jó?

Dorisz 2011.04.27. 11:45:42

A gyerkoceid egeszseges, fott,meleg etelt esznek ebedre. Szeretik, mint irtad. Hat nem tokmindegy,hogy angol,kinai,magyar vagy japan kajat esznek,amig szeretik es jol fejlodnek rajta? Szerintem nagy kibaszas a gyerekekkel szendvicset adni ebedre,csak azert, hogy vacsorara fott MAGYAR kajat egyen. Szerintem ezt at kellene gondolnod meg egyszer.

58775 2011.04.27. 12:07:51

[Dorisz](#11308320): nem az a baj, hogy nem magyar kaját esznek, hanem, hogy nem esznek. Félreértettél. Régen mindent megettek, a krumplistésztát, a párolt csirkemellett rizzsel, kukoricával, a céklát. De most csak szószos tésztát meg sültkrumplit hajlandóak enni, aminél a habart főzelék ezerszer egészségesebb.

Eszter 2011.04.27. 21:17:27

[Dorisz](#11308320): Az csak itt K-Európában szentírás, hogy a főtt kaját délben esszük. Tőlünk nyugatra sokfelé az esti a főétkezés, ilyenkor kerül meleg étel az asztalra. Délben meg mindenki szendvicsezik, vagy eszik egy salátát, ilyesmi. Anyamadár meg nem a magyar konyha iránti szenvedélye végett küld a gyerekekkel kaját a suliba, hanem elsősorban azért, mert Csongornak speciális diétát írtak elő, és aszerint kell egyen. Ha jól értem.

Bonca 2011.04.28. 09:48:44

Mi alapvetően szeretjük az angol konyhát, legalábbis sok finomságot megszerettünk ott, ami egészséges is. Érdekes tapasztalás volt, hogy mikor hazaköltöztünk, mi finomnak érzékeltük az egészségtelen magyar ételt, pl. fehér zsömle, párizsi, trappista sajt, míg a kislányom, aki pici babaként ment Angliába, ott kezdtük a hozzátáplálást, ott kezdett ételt enni, mikor hazaköltöztünk, az az itthoni ételeket kiköpdöste, fujjogott. Az én fejemben egyébként úgy volt, hogy ott találtam egészségesebbnek az étkezésünket, leszámítva azt, hogy itthon meg az idényzöldségek, idénygyümölcsök azok amik utánozhatatlanul finommá, és egészségessé tehetik a táplálkozást.

Dorisz 2011.04.28. 11:25:34

anyamadár: hiszen azt írtad: "Egyébként alapvetően egészséges az étel, csak hogy drága és angol. Nagyon angol." majd azt : "nem az a baj, hogy nem magyar kaját esznek, hanem, hogy nem esznek" és ... "aminél a habart főzelék ezerszer egészségesebb" akkor ezek közül most melyik az igaz,mert ellentmondtál önmagadnak. Eszter: mi is Angliában élünk, és a gyerkőcünk minden nap főtt kaját eszik, délben, ahogy az itteni általános iskola gyerekei is. Lehet csomagolt kaját küldeni be persze, de azért a legtöbbünk arra szavaz,hogy legyen valami meleg a gyerkőc hasában délben. Értem én,hogy Csongornak spec diéta kell - de Éduának nem. Bonca: hiszen ez a természetes,hogy nem szerette a magyar ételeket a kislányod. Amelyik gyerek Angliában nő fel, az ezt a környezetet éli meg hazájának, az angol ételt finomnak és szebben fogja beszélni az angol nyelvet,mint a magyart.

http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.29. 20:43:54

Hát a "szászidzsot meg a csipszet" nem tartom túl egészséges menunek, de kétségtelen, hogy a vidéki, tradicionális angol konyha igen ízletes és egészséges, persze most nem a mentholos bárányra gondolok mint ízletes kaja. :)
süti beállítások módosítása