Hisztileckék 1.

2008.05.20. 09:33

Igen a gyerekeknek vannak nehéz korszakaik és biza eljön az a bizonyos hisztikorszak is.

 

Egyes - szerencsés - szülők szerint ez korokhoz köthető, mármint: kétéves dackorszak aztán oviskori és így tovább, de mivel mi a kevésbé szerencsés tömeghez tartozunk a gyerekeinknél a hiszti úgy működik, hogyha egyszer rákezdenek utána nem eresztik... azaz ráéreznek az ízére.

 

Hol is kéne kezdenem?


Alaphelyzet: gyerek otthon visítva követel valamit - mondjuk nyalókát.

Ha az anyuka egy jobb természet - és reggelire valami lassítót ivott prozaccal - akkor megsimizgeti a kis vörösödő gyerekbuksit és békésen elmagyarázza, hogy nincs nyalóka, pláne nem reggel, pláne nem akkor ha nincs is itthon egy darab sem. Ez elég ideális eset, mert a gyerek előbb utóbb beleún az üvöltésbe és/vagy annyira behergeli magát, hogy a földön köt ki fetrengve de ezek után mindenképpen csak idő kérdése és lenyugszik. :)

 

Most beszéljük egy picit határozottabb anyukáról, aki még nem túl fáradt ahhoz, hogy hisztit kezeljen és mondjuk laktanyában nőtt fel. Na ő közli a gyerekkel: - Na kislányom hisztizni a másik szobában kell, ott fejezd be.

és ezek után sem hagyja magát felhúzni a vinnyogáson, nyüszítésen és nyöszörgésen csak úgy katonásan.

 

Az átlaganya - aki jóval türelmesebb mint én -, kissé cincált idegekkel, elég vegyes megoldásokat alkalmazhat, mint például: egy idő után elüvölti magát, hogy: - Mostmár aztán elég legyen! Gyerek rí tovább... Anya egy idő után mellérogy és rí vele együtt...

 

Na nekünk ezeket sikerül kombinálnunk valahogy... alkalmanként más-más megoldás - más más idegállapotú anya ugyebár és a két gyerek is különböző - meg a hisztik is :)

Holnap megírom hogy csináljuk mi.

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr415549755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62659 2008.05.20. 16:37:55

Hehe.. ismerős. Nálunk ez a 3 szokott jönni ilyen sorrendben :-)

Zsuzsa 2008.05.20. 23:35:42

:-)))) Annyira bírom, ahogy írsz! :-) Méééég! :-) És igen, ilyen sorrendben, és igen, gyerekfüggő is.

Christine 2008.05.21. 08:20:42

Nyugika. :-)) Egyszer ez is elmulik majd. A foldon fetrengos verzional nekunk kimondottan jo gyogyszer volt egy pohar hideg viz az arcba zuditva. Azt nagyon utalta a fiam szoval a fetrengesrol gyorsan leszokott.:-) A "sima" hisztinel tobbszor volt hogy leutanoztam ot. Persze nem az utcan. :-) Mikor nekialltam toporzekolva visitani gyerek kerekre meredt szemmel bamult ram minden egyes alkalommal. Ilyenkor ket reakcio volt nala, vagy a foldon fetrengett a rohogestol, vagy pedig verig sertodve a szobajaba vonult. De a lenyeg hogy mindig abbahagyta tole a hisztit. Egy a lenyeg, ne engedj neki. Ha hisztivel probalkozik semmikepp. Engem szinte barmire ra tud venni a gyerekem, de mikor hisztivel operalt azt sosem hagytam. Kitartas! :-)

58775 2008.05.22. 08:56:05

Christine hát a vizet arcba megoldást nem pártolom, de a hideg vizzel megitatni hasznos :) na ez lesz majd a harmadik leckében :))) A leutánzás tuti :))))))) Zsuzsa :)) Oké folytatom ám :))) Vavy, jaja először még higgadt az ember, utána jön a csakazértis erős leszek aztán a harmadik - a sírva leroskadás :)))
süti beállítások módosítása