Konyhai károkozás

2009.02.06. 12:34

Kész, feladom! Soha többet új recepttel nem próbálkozom mert az utóbbi pár hónapban semmi nem sikerül, a banános muffin rágós és nyúlós lett, a mézeskalácsom formátlan puffancs, a gyümölcskenyerem nem sült át bármeddig süthettem és még a kenyérsütőgépemmel sem tudok rendes kenyeret sütni, a tegnapi kókuszkocka meg feltette a koronát eddig balszerencsés konyhai működésemre.

Mivel ma köszöntik fel Csongort az oviban, erre az alkalomra sütni akartam a csoportnak valami finomat, így elővettem Zsuzsi kókuszkocka receptjét.

Hiába a nagy sürgés-forgás, gondos előkészületek, a sütemény rettenetes lett, teljesen elbénáztam. A tészta eleve furán kipúposodott középen és nemigen akart rendesen átsülni, de a mázba mártogatáskor végleg megadta magát, darabokra hullott,  nem a kókusz tapadt rá a végén, hanem a süti tapadt a kókuszreszelékre... Nem tudom hol rontottam el, de ez már a sokadik balfogásom sütés ügyben...

Egyszerűen nem tudok sütni, ez van... viszont kellett valamit kreálnom és hirtelen eszembejutott nővérkém régi olasz sütije a "Brutti ma buoni" azaz a "csúnya de jó". Gyorsan kerestem egy olasz oldalon receptet hozzá.

Miközben a kukoricapelyhet levettem a polcról, arról nosztalgiáztam mekkora szám volt ezt régen beszerezni Pesten. Andikával végigfutottuk a várost kukoricapehelyért, Ferenciek tere Julius Meinl, aztán a másik a Nagymező utca sarkán és így tovább míg valahol rábukkantunk egy kis doboznyi  "corn flakes"-re.

 

Szóval összedobtam a nagyon egyszerű tésztát, megcsináltam a kis sünikéket belőle és a megadott sütési idő alatt készen is lettek. Csodák csodája nem égett oda és nem is maradt nyers! :)

 

A recept:

200 gr liszt, 

200 gr. cukor (én legközelebb kevesebbet használok mert nagyon édes lett a tészta szerintem)

100 gr fenyőmag (a fenyőmagot most kihagytam belőle, mert picikéknek vittük az oviba, de azzal még finomabb.)

150 gr vaj

2 tojás

mazsola (három marékkal tettem bele)

kukoricapehely

 

A hozzávalókat a kukoricapehely kivételével összekevered, ez utóbbit kicsit megtöröd és tányérba öntöd, beleteszel egy fél evőkanálnyi tésztát és belehengergeted. aztán picit laposranyomod (ekkor lesz olyan evőkanálnyi méretű) és sütőpapírra teszed a sütő rácsára. Így tovább míg tele lesz a sütőrács furcsa mutáns sünikékkel.

 

170 fokon 25 percig kell sütni.

A hozzám hasonló kétbalkezes Cilikéknek szeretettel ajánlom ezt a receptet mert még nekem is sikerült!

 :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr375549873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Christine 2009.02.06. 15:41:12

Nem tudom mennyire vigasztal de sutit sutni en maig nem tudok. Ugy nem tudok hogy het ev mesterkonyhai szolgalat van a hatam mogott.Ehez kicsit tobb erzek kell szerintem mint mondjuk egy jo husleveshez. Masreszt en nem tudom mas hogy van vele de en a villany sutore eskuszom. Marpedig itt inkabb csak gaz suto van mindenhol.Valamint a hozzavalok minosege is kicsit...nagyon masabb mint otthon. En ludlabbal kiserleteztem egy ideig sokat. Monhatni heteken keresztul keszult a kukaba valo suti nap mint nap. En nem tudom hogy peldaul az itteni kakao mitol masabb de az otthoni receptnek mennyisegileg eleg a harmadat venni, mert ha mindet belerakom amit ir akkor nem suti hanem etcsokolade lesz belole. :-)) Szoval fel a fejjel! Ne keseredj el. Felfedezted mar hogy az Iceland-ban micsoda finom csoki torta lapul a melyhutoben? ;-))

116268 2009.02.06. 16:19:37

Sajnálom a kókusz kockát. :-( De legalább ehető volt? Nekünk nem igazán ízlett, még majd fejlesztünk rajta. Vettem is hozzá már vagy háromszor főzőcsokit, csak sajnos mindig hamarabb elfogy, mint ahogy elkészülne a süti, legutóbb ma ebédfőzés közben... :-D Amúgy nem lehet, hogy a sütőddel van gond? Kenyérsütőben gyakran nekünk is kétes az eredmény, sajna...

108085 2009.02.06. 17:25:51

ÓÓÓÓ,sajnálom,hogy nem sikerült,vigasztaljon,hogy az én barátnőm sem tudott kókuszkockát sütni,míg át nem jött hozzám:))Itt sikerült ellesnie és azóta mindenhéten sütnek:))Ha gondolod téged is megtanítalak:)Amúgy szerintem is az alapanyaggal lehet gond,próbálj ki másféle lisztet,hátha bejön.

Ziebi 2009.02.06. 21:47:20

Hihi :) Bocsánat, jót mosolyogtam. Én ritkán sütök, akkor ehető szokott lenni,d e bizony előfordult hogy a palacsintát sikerült úgy elbarmolnom hogy ment a kukába :D Van egy tuti mézeskalács receptem a blogon (karácsony előtti valamelyik bejegyzés), én évekig elrontottam, és itt elsőre sikerült, úgy hogy nincsen mérlegem. :) Ne keseredj el :) Én azt szoktam mondai hogy blogbejegyzésenk jó lesz ha másra nem :D

magenta 2009.02.08. 18:10:48

Sebaj, főzni azért tudsz, ez a lényeg. :) Sütit venni készen is lehet.

Hajnalka 2009.02.08. 18:22:24

Hmm, Cilike :) lánykorom kedvenc regénysorozata ;)

58775 2009.02.09. 18:09:59

Christine, hét év mesterkonyha? Húúú az komoly! :) Nekünk villanysütőnk van, de szerintem is az alapanyagok másak. Ági barátnőm hívta fel rá a figyelmemet, hogy máshogy sikerül itt a nokedli mint otthon és tényleg más! Itt nincs Iceland :( viszont Mashu remek cheesecake-et tud sütni :))) Zsuzsa - hát egy részét megettük, a többi ment a "kukkába"... Kisnyuszika szóval mikor mehetek hozzád tanfolyamra? :) Ziebi :))) ez aranyos. :) Palacsintát én is toltam már el sokszor... tényleg levest szeretek főzni, meg kísérletezni - a minap spenótos palacsintatésztát sütöttem és leraktam sütőtálba mint a lasagne-t, darálthús-szósszal, besamel, sajt a tetejére. Pillanatok alatt elfogyott. :) Magenta hát azért főzési bajnok se vagyok, de igyekszem :))) Hajnalka de jó! Te is ismerted Cilikét? :)

Ziebi 2009.02.09. 18:57:26

Hmm...az ottani cheesecake az vajon ugynaaz mint az itteni? Mert azért megveszek... :) Jó régen ettem már, akkor viszont egy időre mérgezést kaptam tőle annyi volt...:D //most a gesztenyepürére készítem a pocimat :) Már csak 32 nap :)

116268 2009.02.10. 16:14:51

Spenótos palacsinta - hú, azta, de jól hangzik! :-) Elárulsz részleteket? Bár most mindennemű konyhaművészkedés előtt meg kell várnunk, amíg Andris kigyógyul az aktuális hányós-hasmenős cuccból, és drukkolni, hogy a többiek megússzák. Már gyűlik a lista, mi mindent főzünk-sütünk utána. :-) Többek között egy angol reggelit, saját készítésű paradicsomos babbal! :-D Cheescake - hm... sose sütöttem, csak a mashuéból ettem, úgy emlékszem, finom volt. :-) Olyat hogy kell? Húha, csak nem nosztalgiázunk? :-)

Janine 2012.08.13. 13:08:51

Tisztelt Re1bi dar!Mindig nagy f6rf6mmel olvasom haaaltlln szakszerű edre1sait, le9ve9n hogy e9n is egy GH 2-t birtoklom. Tf6bbek kf6zf6tt az d6n hate1se1ra. Most egy olympos zuiko micro third 9-18-t keresek hozze1 e9s tane1cse1t ke9rne9m, hogy kell-e me9g konverter, hogy re1csatlakoztathassam a GH 2-re. c9s ha kell milyet aje1nlana.kf6szf6nettelSzabadi Vilmos
süti beállítások módosítása