A hajnal

2009.03.26. 07:14

Autóriasztó... vijjog kegyetlenül. A könyvem a hasamon, a fejem valami elképesztően kényelmetlen szögben támaszkodik a felstócolt párnának, az éjjelilámpa az arcomba világít. Milyen furcsa! Jól látok... ja a szemüveg rajtam maradt... fasza...

Felülök az ágyban, felnézek az órára. Hajnali négy óra... hallom, hogy Mashu még dolgozik. tak...tak...takatakataka...tak... gépel. Becsukom a könyvet, ráteszem a szemüvegem. Lámpa lekapcs. Most nem látok... fáj a hasam. Oldaltfordulok, megpróbálok aludni.

Vijjog...vijjog a riasztó.

Aludni akarok! Jövő héten utazunk haza, kéne szerezni bőröndöt. Honnan vegyek? Legyen olcsó az Argosból vagy drágább? Kell beszélnem Édua tanárnőjével. Kiakasztott amit ma láttam az udvaron... lehet, csak én fújom fel a dolgot? Csak rettegek, nehogy ő is kis kitaszított legyen? Nehogy nevessenek rajta?... Aludni akarok - de a gondolatok csak úgy rámzuhannak - Miért ilyenkor jönnek elő ezek a rohadékok? Miért kell pont éjszaka aggódnom mikor alvásra lenne szükségem???

Forgolódom... ez egyre rosszabb.

tak...tak...takatakataka...tak...

Felkapcsolom a lámpát, bebotorkálok Mashuhoz.

- Te még ébren? - néz csodálkozva rám.

- Fáj a hasam és rossz dolgok járnak a fejemben...

- Csináljak neked egy forró kakaót? - aggódva figyel, mindig aggódik ha fáj valamim.

- Imádlak, de köszönöm nem kell... mikor leszel kész?

- Már csak ez a lektorálás van hátra, mindjárt megyek aludni.

Leülök mellé, picit melengetem magam, melengetem a szívem a közelében. Nézem ahogy dolgozik, ahogy újjáélednek a néhol suta mondatok a keze nyomán. Tudom, hogy nem szereti ha figyelem miközben gépel, ezért lassan feltápászkodom.

- Megyek, visszafekszem...

- Szeretlek, aludj nyugodtan és ne gondolj butaságokra.

Kapok puszit is, kibotorkálok a konyhába, kinyitom a gyógyszeres-szekrényt, minden dobozt egyenként az orromhoz emelek, hogy lássam mi van rájuk írva. Kuncogok, azért néha van valami vicces ebben a rövidlátásban... megvan! Kibogarászom mi van a használati utasításban, majd a rettenet ízű tablettát rágcsálva visszafekszem a meleg takaró alá.

Vijjog-vijjog kint az autó... basszus az előbb már elhallgatott...

Édua... igazgatónő... hazautazás... bőrönd... orvos... 

Már egészen lomhán kergetőznek csak a gondolataim. Mashu is végre befejezte a munkát, mellémfekszik, beállítja az órát meg a többi ébresztőt. Átkarol és már alszik is.

Én... is... mindjárt...alszom...

De egyszercsak megszólal mellettem egy rekedt hangocska: - Anya rosszat álmodtam. Azt álmodtam megrázott az áram...

Kinyitom a szemem, Csongor térdel az ágy mellett...

- Gyere kicsim, aludj itt velünk - próbálom formálni a szavakat.

- De anya már nem vagyok álmos.

Felülök az ágyban, szemüveg fel, megnézem jól a gyereket. 

- Nézd anya nekem van egy dízelem! - emeli magasra a dízelmozdonyát.

Felnézek az órára - fél hat. Azt hiszem kezdődik a nap, ez a gyerek tényleg nem álmos...

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr315549924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

116268 2009.03.26. 13:59:09

Jaj, te szegény! Ez félig :-(, félig :-D Amúgy írásnak jó. :-)

119292 2009.03.26. 17:38:53

Uristen, nalatok fel 6kor kezdodik egy nap?uff. en meg itt sirok, hogy a kisasszony ujabban 7kor kel...(na mondjuk ketorankent felkel meg mindig "nagy lo" letere-10 honapos;), szoval mar nem is emlekszem, milyen 6orat egyhuzamban aludni...

magenta 2009.03.26. 17:42:43

Mi volt Éduával? Bőröndből vedd a drágábbat, tapasztalat, pedig mi kevesebbet használjuk mint ti. :)

58775 2009.03.26. 18:06:12

Zsuzsa :) köszi :))) Edinbogyó hát igen, Kiscsücsök kicsit korán kel ha este hamar lefekszik (hamar az 9 órát jelent nála)... A kétóránként kelé egy év múlva már remélem csak rossz emlék lesz :))) Én már elfelejtettem milyen volt éjszakázni :))) Magenta - áh csak nem köszöntek neki vissza azok akiknek köszönt, egy gyerek meg eldobta a táskáját és rászólt Éduára, hogy hozza vissza, az én édes lányom meg hozta neki lelkesen... Szóval ezen kicsit bepöccentem... meg is beszéltem a lánnyal, hogy azért senki holmiját ne hozza vissza ha az elhajítja, nem kutya ő...

119292 2009.03.26. 21:39:55

anyamadar, remelem:) kiraly igy szakdogat irni:) en kulonben borondot most legutobb az instoreban/poundstrecherben vettem, olcso fajtat, de legalabb konnyu, ami pl. a ryanaires 15kg csomaghatarnal nem mindegy-csak a ryanairnek van egyenes jarata, az is csak glasgowbol Pestre:(.en meg voltam elegedve vele, eleg stabil.Argosban ne vegyel semmi esetre se szerintem, mert azert az ilyet pont ezek miatt(suly, meg strapabiras) jobb latni.

Ziebi 2009.03.27. 07:16:45

Bőröndöt csakis jó minőségűt, ha megteheted drágábbbat. Mikor kijöttünk még azon is spórolnunk kellett, és már egyik sem használható, pedig kétszer utaztunk velük. Az írás pedig nagyon teteszett :))

116268 2009.03.27. 11:20:23

anyamadár, udvari jelenet :-(((

Daniel 2012.08.13. 06:46:10

Szerintem nem vagy ffcggű sőt, iredgyellek, hogy egy sorozat enrinye le tud kf6tni! Nem szeretem a sorozatokat, de nekem is van egy pe1r szeme9lyes kedvencem, amit hihetetlen sokszor le1ttam, pl.: Diszkf3patke1nyok! :)Reme9lem, hogy ez a 24 nem szerencse9tlen sze1m sze1momra a legboldogabb napot jelenti minden egyes hf3napban, a tf6bbi nagyon boldog nap mellett Nekem is hf3napfordulf3. Bedzom benne, hogy azt a hie1nyz, ami Benned van, hamarosan kitf6lti valaki!!! Sok sikert! :)
süti beállítások módosítása