Főzőcske

2009.11.23. 11:44

Nagy rajongója vagyok a főzős műsoroknak és legújabb kedvencem Gordon Ramsay. :)

Vasárnap is az egyik receptjét tálaltuk fel a családnak, kissé átírva.

Mivel mi nem nagyon eszünk marhahúst inkább baromfit, ezért steak helyett csirkemellhez készítettük el a mártást (kicsit enyhébb ízesítéssel) plusz mogyoróhagyma helyett rendes vöröshagymát használtunk.

Tehát a mi változatunk:

Közepes méretű (fiatal) krumplikat jól megmosol, felteszed főni vízben,

közben elkezded a húst csinálni:

Kb. fél kiló csirkemellet kettévágsz (így lesz belőle hat vékony szelet) ezeket besózod, enyhén borsozod, serpenyőben megsütögeted, majd kiveszed és tányérra teszed.

Ugyanabba  a serpenyőbe dobsz kb 2 fej felszeletelt hagymát (a család ízlésének megfelelően) majd kb. 10 deka összevágott gombát. Ezeket fűszerezed (só, bors), beleszórsz összevágott petrezselymet, majd kis worcester szósszal és egy kanál dijoni mustárral elkevered (itt jönne a flambírozás, de ebben a konyhában nem mertük vállalni) végül főzőtejszínnel felöntöd. 

Beleöntöd a húsról lecsöpögött olajos szaftot, jól összekevered és mikor rottyant egyet, beleteszed a megsült hússzeleteket.

Amikor a krumpli megfőtt, kettévágod és kis olajon serpenyőben megsütögeted, hozzáadva egy kis rozmaringot. 

Ő zöldborsót is tálalt mellé, de mi nem erőltettük.

A tálalásnál a húst a tányérra teszed, ismét megszórod aprított petrezselyemmel és leöntöd a szósszal, mellé a krumplit.

Eszméletlen finom eledel. :)

Most szerepeljen itt az eredeti, a nagy Ramsay előadásában:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr525550081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

58775 2009.11.23. 12:05:07

...előre kérek minden konyhabloggert, hogy ne szaladjanak el sikítozva és ne akarjanak virtuálisan forróvízben kopasztani, hogy így megerőszakoltam egy steak receptet. :))))

jidele 2009.11.23. 17:24:23

sztem a főzés akkor jó, ha mersz változtatni, a saját szád ízéhez igazítani. Ez nem megerőszakolás, hanem kreativitás.

Ziebi 2009.11.23. 22:56:31

Nagyon tetszik, én a tejszínt fogom kihagyni,de az ötlet nagyon jó :)))

58775 2009.11.23. 23:12:04

Ziebi ha nem szeretitek a tejszínt talán tehetsz bele több gombát (több levet ereszt) és kis répát is, majd tejfölös habarással csinálhatsz belőle mártást. :) Jidele igazad van :) csak nálunk apukám remekül ismeri a húsokat és sokszor mondja melyik húsféléhez milyen fűszer való, én meg mindig elfelejtem. Ezért érzem némely húsos étel-kísérletemet szinte tiszteletlenségnek... :)))

magenta 2009.11.24. 08:50:32

Hm, hát én nem ehetek tejszínt, a család nem eszik gombát. :( Ezt a receptet nem fogom kipróbálni, viszont hétvégén megcsinálom a lasagnéját. :)

Tendani 2012.06.04. 08:54:44

Well, I came to the smartphone makret with memory map for the whole of Wales, and the north of the UK on PC. For the princely sum of a310 (a half price offer I admit) I bought the I-Phone full' version of the memory map App, and I downloaded my PC software onto the I-Phone in about 10 minutes including printing the instructions off the memory map site.Now I know I already had the software, but just a310 to add it to my Phone? I feel rather well disposed to memory map for the bargin.
süti beállítások módosítása