Főzőcske
2009.11.23. 11:44
Nagy rajongója vagyok a főzős műsoroknak és legújabb kedvencem Gordon Ramsay. :)
Vasárnap is az egyik receptjét tálaltuk fel a családnak, kissé átírva.
Mivel mi nem nagyon eszünk marhahúst inkább baromfit, ezért steak helyett csirkemellhez készítettük el a mártást (kicsit enyhébb ízesítéssel) plusz mogyoróhagyma helyett rendes vöröshagymát használtunk.
Tehát a mi változatunk:
Közepes méretű (fiatal) krumplikat jól megmosol, felteszed főni vízben,
közben elkezded a húst csinálni:
Kb. fél kiló csirkemellet kettévágsz (így lesz belőle hat vékony szelet) ezeket besózod, enyhén borsozod, serpenyőben megsütögeted, majd kiveszed és tányérra teszed.
Ugyanabba a serpenyőbe dobsz kb 2 fej felszeletelt hagymát (a család ízlésének megfelelően) majd kb. 10 deka összevágott gombát. Ezeket fűszerezed (só, bors), beleszórsz összevágott petrezselymet, majd kis worcester szósszal és egy kanál dijoni mustárral elkevered (itt jönne a flambírozás, de ebben a konyhában nem mertük vállalni) végül főzőtejszínnel felöntöd.
Beleöntöd a húsról lecsöpögött olajos szaftot, jól összekevered és mikor rottyant egyet, beleteszed a megsült hússzeleteket.
Amikor a krumpli megfőtt, kettévágod és kis olajon serpenyőben megsütögeted, hozzáadva egy kis rozmaringot.
Ő zöldborsót is tálalt mellé, de mi nem erőltettük.
A tálalásnál a húst a tányérra teszed, ismét megszórod aprított petrezselyemmel és leöntöd a szósszal, mellé a krumplit.
Eszméletlen finom eledel. :)
Most szerepeljen itt az eredeti, a nagy Ramsay előadásában:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.