Köszönöm,

2011.01.15. 12:00

hogy ennyien aggódtok miattam.

Az igazság az, hogy rendesen összegyűltek a dolgok. Nyilván nem volt könnyű ilyen hosszú idő után visszajönni, rengeteg intéznivaló várt, közben volt valami amin nagyon sokat dolgoztam és most nem látom semmi eredményét (ezen kell agyalnom, hogy hogyan tovább) és még sok hasonló baromság.

Az ingatlanos iroda akikkel szerződésben vagyunk létszámhiánnyal küzd. Ezért tök kezdők ülnek ott, akik baromira nem ismerik az ügyfeleket. A mi ügynökünk (akinél kiemelt ügyfelek voltunk)  elment sajnos, a kis mindenes srác meg be akart vasalni rajtunk plusz nyolcvan fontot a szerződés megújítása miatt.

Kicsit kellett beszélni a fejével, hogy azért választottuk ezt az irodát mert itt nem kérnek további díjakat a szerződéskötés után, másrészt nem újítok szerződést csak befizetem az esedékes díjat. Erre azt mondta: ja.. jó...

Nem szívesen költöznénk, de augusztustól jó lenne egy kicsike házban lakni, kis hátsókerttel, ahova Csongit is szabadon kiereszthetem (nem kéne attól félni, hogy meglóg).

Használhattuk megint a kis autónkat és az nagyon-nagyon jó volt.  Lehet, hogy most a hétvégén elmegyünk majd egy elhagyott parkolóba, hogy kicsit szokjam a vezetést, aztán megyek tanárhoz, hogy felújítsam a tudásomat! :)

Nagyon izgulok, mert nagyon kéne, hogy tudjam használni a kocsit. Kis önbizalom kéne csak hozzá...

A bejegyzés trackback címe:

https://hicudzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr575550345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Lucifer 2011.01.15. 17:37:31

Hajrá autóvezetés!!! Egyébként (ezt ne áruld el magadnak) ámúlva figyelem azt a bátorságot, amivel nekivágtatok a nagyvilágnak két kicsi gyerekkel. Én ehhez tuti nyúlbéla lennék. Szóval fel a fejjel, jól csinálod.

Ziebi 2011.01.16. 02:53:33

Szerintem is jól csinálod. :) Vezetni nekem is kéne menni, de egyelőre levegőt venni sincs időm. Drukkolok hogy minden jobb legyen, és hamarosan megint a mosolygós bejegyzések szaporodjanak :)

150809 2011.01.16. 09:04:27

Örülök, hogy jobban vagy :) A vezetéstől ne félj, ha van némi otthoni rutinod, nagyon gyorsan bele fosz jönni. Nyugodtan menj ki a forgalomba, nagyon udvarisak es nagyon segitőkészek. Egyetlen dolog okozott gondot: a többsávos körforgalom, de azt is meg lehet szokni. Ha van rá energiád a Highway Code-ot (helyi KRESz) olvasd el, hogyan is működik. Meg persze a balkezes sebességváltás sem volt könnyű, de azt is megszokod majd rövid idő alatt.

74111 2011.01.16. 17:21:56

Ó, ez ismerős! :))) Vezetés meg szintén! Mikor ide kijöttünk, akkor nem volt autónk. Aztán riadtan figyeltem az itteni közlekedést, és egyre többet mondtam, hogy én ebben nem akarok részt venni. Egyszer csak lett autó is, és kénytelen voltam beülni, mert muszáj volt éppen akkor. Meg kellett értetnem magammal, hogy most itt vagyunk, itt élünk, itt kell vezetnem is. Kitapasztaltam, hogy mely napszakban volt a legkevesebb autó az utakon (itt késő délelőtt), vettem egy nagy levegőt és elindultam. Megtanultam a GPS-t kezelni, nem féltem, mert tudtam, hogy haza fog vinni. Pár nap után már sokkal bátrabb voltam! Nekem ez vált be! Mi is kimentünk egyszer egy áruház parkolójába és ott gyakoroltam be ujra a tolatást, mert itt annyira kevés a parkoló, hogy hopp, meg állsz és vagy bedobod az autót, vagy mész tovább. Ma már bedobom, de nem ment ez igy mindig! Légy bátor és gyakorolj! Menni fog, biztos vagyok benne!

Eszter 2011.01.16. 22:58:23

Menni fog az a vezetés! A nyári költözésünk óta én is állandóan ezen parázok, de itt muszáj, mert egy bevásárlást sem tudnék elintézni nélküle, és idővel a fiamat is nekem kell hurcolni mindenfelé a fejlesztésekre. Pocsék érzés, hogy olyan, mintha mindenki jobban vezetne nálam, de ma már például nem keveredtem semmi veszélyes szituba, ami nálam nagy eredmény! :-) És a költözéshez is sok sikert! Biztatásként: mi nyár elején költöztünk kertes házba, és a hatás azonnali és látványos volt: Momó átalussza az éjszakát a saját ágyában, szárnyakat kapott a beszéde, barátai vannak, meg minden. Nagyon jó döntésnek bizonyult eddig. Csak hát Damoklész kardjaként lebeg a fejünk fölött, hogy ha a páromat előléptetik, akkor kicsit nagyobbat kell költöznünk - Amerikába :-/... Mai aranyköpés: apjával kártyáznak a szőnyegen. Apa: Momó, te hívsz! Momó: Jó. Halló? Szia, király, én vagyok az!

Dorisz 2011.01.17. 00:14:12

Fel a fejjel! Angliaban tok jo vezetni,nagyon fogod szeretni! Az emberek elozekenyek es kedvesek, te magad is az leszel, es turelmes. Mi is most voltunk otthon 2 hetet, es nagyon varom mar,hogy vegre megint mehessek dolgozni es vezethessek elotte :) de tenyleg! Mindig olyan negativ vagy,mikor visszajossz ANgliaba - meg kellene tanulnod ertekelni ezt az orszagot. Szeresd meg vegre az idojarasat, az embereket, a kornyezetet, nem lehet egy eletet vegigsirni! Plane nem egy orszag utan,amit sajat joszantatokbol hagytatok ott - hiszen senki nem uldozott el Magyarorszagrol,nem? Annyi mindent kaptatok mar az itteniektol! Fel a fejjel, szep itt :)

Eszter 2011.01.17. 08:43:38

Hát Dorisz, bocs, de azt hiszem, nem sok empátia szorult beléd... Persze igazad van, de a honvággyal nehéz vitatkozni. Én lehúztam fél évet Angliában, rajongtam a klímáért (viszlát, allergia!), imádtam a zöld angol tájat (vidéken voltam, délen), és még pár jófej angol emberrel is találkoztam - de vigyorogtam, amikor hazafelé jövet a reptéren végre az anyanyelvemen hallottam valakit beszélni. El tudom képzelni, milyen érzés lehet, ha vissza kell menned, azzal a tudattal, hogy talán egész életedben már csak vendégségbe mégy HAZA. Azt hiszem, én még akkor is kicsit bedepiznék ilyenkor, ha a világ legszebb trópusi szigete várna...

anyatünde 2011.01.17. 14:05:20

Dorisz, a kedves kezdés után kedélyeset rúgsz (képletesen és virtualice) egy padlóról éppen tápászkodó emberbe. Egy született angol biztosan nem tenne ilyet... :-P (irónia) ((BTW: Dorisz=potti?))

Dorisz 2011.01.17. 14:46:55

anyatünde: nem potti. Nem szabad kimondani az igazat? Kéremszépen csipketerítővel szabad csak könnyeket törölgetni? Bevezessük-e a méltán híres újmagyar médiatörvényt Anyamadár blogján is? Látom,hogy Anyamadár nem szereti ezt az országot. Hiába adnak neki bármit (anyagilag, szociálisan). Akkor miért van még itt? Tényleg nem bántásból mondom, hanem tényleg nem értem. Ha nem jó neki itt, miért nem változtat? Mi értelme sírni, depressziózni, szenvedni? Eszter:biztos igaz,hogy nem vagyok empatikus. Nekem is volt honvágyam: Angliában Magyarország, Magyarországon Anglia után. :) Nem tudom elképzelni,hogy itt maradjak, ha nem szeretném. Mint ahogy nem szerettem meg Londont, hát leköltöztünk egy kisvárosba :) "El tudom képzelni, milyen érzés lehet, ha vissza kell menned, azzal a tudattal, hogy talán egész életedben már csak vendégségbe mégy HAZA." Milyen butaság, már ne is haragudj. Ha valaki valóban így érez, akkor költözzön haza, különben egész életében szenvedni fog és boldogtalanul hal meg. Tényleg segíteni szeretnék, és nem gondolom,hogy attól sok minden előrelépés lesz, ha mindannyian elsírjuk magunkat,hogy szegény Anyamadár, de rossz neki itt. Nagyon sajnálom, nagyon rossz érzés olvasni, hogy ennyit szenved. Nagyon felzaklató lehet a gyerkőceinek is,hiszen - mivel ők ebben az országban nőnek fel, az ő elsődleges nyelvük az angol lesz (Ranschburg szerint is), és azt hiszem, ők már angolok lesznek. Ez pedig erősen disszonáns anya családképével. Szóval egy ilyen "depressziós időszak" a gyerekekre még nagyobb terhet róhat, rájuk is gondolni kellene.

anyatünde 2011.01.17. 15:32:51

Dorisz, olyan ez az egész, mintha nem ugyanazt a blogot olvasnánk mi ketten. :-S

Dorisz 2011.01.17. 17:04:46

[anyatünde](#11093077): lehet,hogy mindig pont rosszkor kukkantok be,mikor Anyamadárnak rossz kedve van,tényleg nem olvasom mindennap. (És csak túl komolyan veszem,és rám jött a "nosza,oldjuk meg".)

58775 2011.01.17. 17:05:01

na mobilrol irok, csak egy dolog Dorisz: aztan Majd este bovebben :D en nagyon szeretem Angliat es tisztaban vagyok azzal is, hogy sokkal Jobban elunk itt, mint otthon. hogy itt van eselyem tanulni es a gyerekeim is rengeteg tamogatast kapnak a tanaulmanyaikban. De hadd hianyozzon mar a csaladom, hass lathassam mar meg azt is ami nem tejjel-mezzel folyo kanaan. :D

150809 2011.01.17. 20:01:30

[Dorisz](#11093252): ha jól sejtem, akkor te a "get on your bike" életérzést hiányolod. Ez szerintem megvan Emőben, sőt, őszintén tisztelem, hogy két picivel ilyen szuperül kormányozza az életüket. A honvágy sajnos akkor is elkapja néha-néha az embert, ha kolbászból fonják a kerítést.

58775 2011.01.18. 18:44:23

Már lassan tényleg válaszolok. :) Ma este lesz időm :D

Melinda 2011.01.18. 20:45:24

honvágy az honvágy!ezt akárhogy is szépítjük ez egy érzés ,ami akkor is rátör az emberre ha úgy indul neki,hogy végigcsinálom hisz csak javamat szolgálja (saját vélemény) én átérzem hogy segítőkészség van Dorisz mondandójába,de ezt finomabban is meg lehetett volna fogalmazni! az pedig nem igaz,hogy állandóan sír Emő ,én pl:sok vidám dolgáról olvastam már:) és hát ha valaki blog írásra adja a fejét akkor vállalni kell a negatív dolgait is ,hisz az élet nem habos torta !sajnos

Bonca 2011.01.19. 08:43:06

Kedves Dorisz! Szerintem ezúttal, részletesen nem tudtuk meg, hogy miért érezte az a szerző, hogy sírni kell néha, és nem lehet mindig mosolyogni. Gondolom összetett dolgokból állt össze ez az érzés. Másik, hogy a dolgok nem feketék és fehérek, honvágy témában sem, és szerintem az átlagember érzéseiben sem. Szerintem nem állja meg a helyét az az állítás, amit érvnek hozol fel, hogy Anyamadár nem szereti Angliát, nem szeret ott élni, és Magyarországot pedig nagyon. Számtalanszor leírt már mindkét oldalon, jó, szeretett dolgokat, és leírt mindkét oldalon negatív tapasztalatokat is. Sőt lehet, hogy Magyarországra többször is. Számomra egyáltalán nem úgy fest, mint aki nem tudja élvezni az ottani életet, és tartalmasan megtölteni sok sok jóval. Emellett, mégha csak találgatunk is, hogy a visszatéréskor, amikor épp elvált a családtagjaitól, érezhessen már egy kis szomorúságot, nem? És tehesse már meg, hogy leírhatja a blogján, hm?

58775 2011.01.19. 11:48:07

[Dr. Lucifer](#11089109): Hehhe, most készülök pont egy posztot írni a kezdetekről, mert nem részleteztem ezt akkor és annyira, hogy mekkora bajban voltunk. [Ziebi](#11090005): Jajj nektek is drukkolok nagyon a cicák miatt!!!! [MerylVagyok](#11090200): Köszi szépen, nagyon aranyos vagy! Vettem egy vezetős vizsgaszoftvert (ittenit) azzal szeretnék gyakorolni, csak valamiért nem tudom installálni... Otthoni rutinom nincs sok, ezért is akarok suliba menni. Csak kb. már holnap kéne vezetnem én meg fosok :D [Csilla](#11091110): De komoly! :) Akkor neked megvolt elsőre a mélyvíz, mi? :))) Nagyon jó csaj vagy :D

58775 2011.01.19. 11:52:46

[Eszter](#11091800): Ez az aranyköpés nagyon jóó :))))) Igen itt nagyon kell vezetni. Az egyetem 40 percre lenne kocsival és olcsóbb is lenne mint a vonatjegy... vonattal meg másfél óra az átszállások miatt és még rengeteg séta is van hozzá amitől megintcsak hosszabb... [Dorisz](#11091929): Mint már írtam többször, itt is, hogy én nagyon szeretem ezt az országot és nagyon hálás vagyok azért amit itt elérhettem. Arról, hogy sajnos mindig a rossz napjaimba futsz bele, nem tehetek. Sokszor viszont országtól függetlenül van rossz kedvem. Nehéz időket élünk, a férjem olyan helyen dolgozik ahonnan most rengeteg embert bocsátanak el, én nappalis diák vagyok... [Eszter](#11092331): Hát igen, a honvágy az honvágy. :) [anyatünde](#11092896): :)

58775 2011.01.19. 11:58:48

[Dorisz](#11092990): Az, hogy egy blogon mi jelenik meg és kívül hogyan élem ezt meg, a családom körében az lehet két különböző dolog. Ez a szelep, ahol leírom. Aztán jobb lesz. Megrázom magam és megyek vissza játszani a gyerekekhez. Aki személyesen találkozott eddig velem, el sem hitte, hogy tényleg vannak gondjaink. Kérdezz csak körbe. :) [MerylVagyok](#11093563): Igaz, igaz :D [Melinda](#11095512): Nem habos jaja. :) DE azért torta - néha hagymatorta :D [Bonca](#11096290): Hát ez az a hely ahol leírhatom. Jól látod. Most hol panaszkodjak róla? Ráadásul az elmúlt hónapban két olyan levelet kaptam, amiben írták, hogy ők eddig nem merték bevallani, hogy szar néha nekik itt, mert rögtön kapják a fejmosást. :) (Itt is köszönöm a két levélírónak, hogy megengedték, hogy ezt megoszthassam veletek :))

Dr. Lucifer 2011.01.19. 19:33:26

Dorisz! Anyamadárnak honvágya van, de volt most olyasmi is, aminek semmi köze Angliához, de elég ok arra, hogy az ember ne érezze hű-de-vidáman magát. (Emő, jól gondolom, amit gondolok? Ha nem, lőj le.) Szerintem mindenkinek vannak szar napjai, és kell, hogy valahol kieressze a gőzt. Anyamadár! Ha már írsz a kezdetekről, megírhatnád az esküvőtök befejező részét is, nem? (bocs, nem hagyhattam ki). :D

potti 2011.01.19. 20:13:12

[anyatünde](#11092896): szerintem leszallhatsz rolam.

Bonca 2011.01.20. 07:25:46

Anyamadár...bátorkodom Dr. Lucifer példáját követve (aki az esküvőtök befejező részét várja)..én pedig úgy szeretném, ha egyszer írnál az íjászatról (egyáltalán jól emlékszem?), hogyan jött az életedbe, milyen egyáltalán ilyesmi. Nem várom, hogy teljesítsd, csak szerettem volna elmondani.

Eren 2012.10.27. 19:07:03

szerint:Nagy te1nye9r zf6ldse9glevessel a hasamban edrok, egy fajabb zfazf3s astanhga f3ra ute1n ezzel jutalmaztam magam. Furcsa dolgok tf6rte9nnek, mif3ta fajra van jf3ga a Mege1llf3ban, illetve a Mentes projektben nem voltam valami nagy hfasevő sosem, de pe1r hete egye1ltale1n nem kedve1nom a hfast, ha pedig az kerfcl ele9m, nem esik jf3l, tehe1t inke1bb nem eszem. Szinte el sem tudom ke9pzelni, mike9nt voltam ke9pes fe9le9vig szinte csakis fehe9rje9t venni magamhoz (csirkemell, csirkemell, sale1ta, csirkemell ), amikor fogyf3kfare1ztam. Utf3lag csak nevetek rajta. Egyetlen astanhga f3ra jobban felpf6rgeti az anyagcsere9met, na meg az e9rzelemcsere9met , mint be1rmilyen die9ta, tf6bb astanga f3ra pedig me9g inke1bb. Persze benne van a pakliban, hogy ez most az fajdonse1g ereje9vel hat a szervezetemre, hiszen soke1ig nem igaze1n mozogtam, e9s a ke9rde9s, hogy meg tudom-e tartani a lendfcletemet e9s lelkesede9semet hosszfate1von. Mindig az az igazi kihedve1s sze1momra, amikor elmfalik a vare1zs , e9s a szokatlan is rutinne1 ve1lik, na olyankor megtale1lni benne az f6rf6mf6t, az me1r df6fi! Jf3 le1tni, hogy sokan lejf6nnek jf3ge1zni, e9s mindig akadnak olyanok, akik e9letfckben előszf6r prf3be1lje1k ki a jf3ge1t. Az első alkalom mindig egyetlen marad, nincsen me1sodik első alkalom De van első me1sodik alkalom, e9s edgy tove1bb! Mindenkinek aje1nlom tiszta szedvből, a fejlőde9s csuda jf3 e9rze9s, e9s me1r azon is egyre keve9sbe9 me9rgelődf6m, hogy gyertya-e1lle1sban nem tudom annyira behfazni a hasam
süti beállítások módosítása